Kılıçdaroğlu’ndan proje uzmanlarına: Belediyeler bir sorun karşılaşırsa size başvuracak

Yayın tarihi: 24 Şubat 2021 Çarşamba 4:25 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2021 Çarşamba 4:25 pm

CHP Yerel Yönetimler Birimi ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’nın (SODEMSEN) birlikte düzenlediği ‘Proje Uzmanlığı Eğitimi’nin sertifika törenine katılan Kemal Kılıçdaroğlu, katılımcılara seslenirken, “Yerelde belediyenin karşılaştığı bir sorun, size yansıyan bir sorun varsa veya uzun süredir çözülmeyen ama sürekli şikayet edilen bir sorun varsa işin uzmanı olarak size başvuracaklardır. ‘Böyle bir sorun var bunu nasıl çözelim’ veya belediye başkanı size söyleyecektir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de sorun çözme mekanizmasını anlatırken, “Bir sorun önce oluyor, sorun giderek büyüyor. Sonra sorunu nasıl çözelim diye insanlar bir araya geliyor. Sonra kaynak nereden bulacağız diye. Sorunun bilinmesi ile sorunun çözümü arasında uzun bir mesafe oluyor. Bu halkta bıkkınlık yaratıyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Yerel Yönetimler Birimi ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’nın (SODEMSEN) birlikte düzenlediği ‘Proje Uzmanlığı Eğitimi’nin sertifika törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu, eğitim alanları tebrik ederek başarılar dilerken, “Projelerinizi ben de yakından izleyeceğim. Ondan da emin olmanızı istiyorum. Başarılı projelere katkı verdiğiniz o projeler hayata geçip sorunlar çözüldüğü zaman sizler mutlu olduğunuz, yaşadığınız kentte insanlar kadar emin olun bizler de çok mutlu olacağız. Çünkü biz yol arkadaşlığı yapıyoruz ve bize tarihin yüklediği bir sorumluluk var” dedi.

Kılıçdaroğlu, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikalarını vererek hatıra fotoğrafı çektirdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun törendeki konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“KADIN ARKADAŞLARIN YOĞUNLUKTA BULUNMASI BENİ MUTLU ETTİ”

“Öncelikle hepinizin sosyal mesafeye uyarak oturduğunuzu görmekten mutlu oluyorum. İkinci mutluluğum salonda kadın ağırlığı, proje konusunda kadınların tercih edilmesi olağanüstü güzel bir şey. Çünkü hem sabırlılığı hem de sorunu çözmek için kararlılığı gösterir bir anlamda kadınlar. O açıdan projelerin hazırlanması ve hayata geçirilmesi konusunda kadın arkadaşların yoğunlukta bulunması beni ayrıca mutlu etti.

“İŞİN UZMANI OLARAK SİZE BAŞVURACAKLAR”

Projeyi niye yaparız? Bir sorun vardır ve bu sorunun çözülmesi gerekiyordur. Sorunun çözülmesi konusunda o alanı bilen, düşünen insanların bir araya gelmesi, ona uygun bir proje geliştirilmesi, bir yol-yöntem belirlemesi lazım. Dolayısıyla proje bu bağlamda düşünüldüğünde yerelde belediyenin karşılaştığı bir sorun, size yansıyan bir sorun varsa veya uzun süredir çözülmeyen ama sürekli şikayet edilen bir sorun varsa işin uzmanı olarak size başvuracaklardır. ‘Böyle bir sorun var bunu nasıl çözelim’ veya belediye başkanı size söyleyecektir.

“EN DÜŞÜK MALİYET VE EN BÜYÜK FAYDA İLE NASIL ÇÖZEBİLİRİZ?”

Kaynak sorunu. Proje ile kaynağı beraber düşündüğümüzde sorunun çözümü için var olan kaynağın en verimli şekilde kullanılmasıdır. Yani bir anlamda proje demek, kaynak savurganlığına yol açmamak demektir. Var olan kaynağı en verimli şekilde kullanmak ve ondan sağlanacak faydayı maksimize etmek demektir. Bu da sizin açınıza çok önemli. Zaten sizin alanınıza giren konulardan biri de bu. Kaynak var, proje var, sorun var, çözülecek ama bu kaynakla biz var olan sorunu en düşük maliyet ve en büyük faydayla nasıl çözebiliriz, bunu düşüneceksiniz.

“HALKTA BIKKINLIK YARATIYOR”

Türkiye’de genelde sorun çözme mekanizması şöyle; bir sorun önce oluyor, sonra giderek büyüyor. Sonra sorunu nasıl çözelim diye insanlar bir araya geliyor. Sonra kaynak nereden bulacağız diye. Sorunun bilinmesi ile sorunun çözümü arasında uzun bir mesafe oluyor. Bu halkta bıkkınlık yaratıyor. Yönetimin halk nezdinde yıpranmasına yol açıyor. Var olan sorunu süratle çözdüğünüz zaman o zaman hem halkın yönetime duyduğu güveni de artırmış oluyorsunuz.”