Kılıçdaroğlu’ndan ‘Pınar Gültekin’ iddiasına ilişkin açıklama

Yayın tarihi: 29 Aralık 2020 Salı 3:00 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2020 Salı 3:06 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir CHP Muğla milletvekilinin Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin’i davadan vazgeçmesi için aradığı iddialarıyla ilgili, “Cinayeti değil CHP’yi tartışma konusu yapmak istiyorlar” açıklamasını yaptı. CHP’li Süleyman Girgin’in “İspat etsinler hem milletvekilliğinden hem de CHP’den istifa ederim” sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu kadar açık ve net” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yıl sonu değerlendirme toplantısı için gazetecilerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, bir CHP Muğla milletvekilinin Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin’i davadan vazgeçmesi için aradığı iddialarına ilişkin, “Cinayeti değil CHP’yi tartışma konusu yapmak istiyorlar” diye konuştu. CHP’li Süleyman Girgin’in “Eğer ispat etsinler hem milletvekilliğinden hem de CHP’den istifa ederim” sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu kadar açık ve net” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına sorusuna, “Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili kararı Millet İttifakı verecek. Benim irademdeki bir olay değildir” yanıtını verdi.

Millet İttifakı olarak parlamenter sisteme dönüşün yol haritasını yakında açıklayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayının kim olacağının da ondan sonra konuşulacağını belirtti.

CHP’li Girgin: Gültekin ailesini sadece taziye için aradım; HTS kayıtlarını paylaşacağız

NE OLMUŞTU?

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge, ismini vermediği CHP Muğla Milletvekili’nin Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin’i arayarak davadan vazgeçmesi talebinde bulunduğunu yazmıştı. Ailenin avukatı Rezzan Epözdemir, iddiaları doğrulayarak baba Sıddık Gültekin’in 4 Ocak’taki duruşmanın ardından kendisini arayan CHP’li milletvekili ismini açıklayacağını söylemişti.

CHP Grup Başkanvekili Özel, konunun araştırıldığını, gereğinin yapılacağını belirtmişti. Öte yandan sosyal medyada tepkilere neden olan bu iddialar üzerine CHP Muğla Milletvekilleri Süleyman Girgin, Burak Erbay, Suat Özcan ve Mürsel Alban iddiaların doğru olmadığını belirterek, ortak açıklama yapılacaklarını duyurmuştu.

CHP’li Girgin’den ‘Pınar Gültekin’ açıklaması: İma bile varsa istifa ederim