Kılıçdaroğlu’ndan ODTÜ Rektörlüğü’ne ‘Devrim’ mesajı: Bay Kemal önlemi alıyorlar akıllarınca

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2022 Cuma 11:02 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2022 Cuma 11:31 pm

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kararlı duruşlarıyla Devrim Stadyumu’nda kutlanacak mezuniyet töreni için rektörlüğe geri adım attıran ODTÜ öğrencilerini tebrik etti. Rektörlüğe de seslenen Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal önlemi alıyorlar akıllarınca” diye tepki gösterdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, atanmış Rektör Mustafa Verşan Kök kararıyla her yıl geleneksel olarak Devrim Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninin engellenmesine tepki gösterdi. Geçtiğimiz günlerde Rektörlük önünde pankartlar ve tango dansı ile eylem yapan öğrenciler, mezuniyet törenlerini Devrim Stadyumu’nda yapacaklarını duyurdu. Kılıçdaroğlu da “Bu kararı vermeleri halinde, ben ve milletvekillerimiz onları alkışlamak için orada olacağız” ifadeleriyle mezun olacak öğrencilere destek verdi.

Bugün, Rektörlük tarafından mezuniyete saatler kala öğrencilere gönderilen yazıda “birinci derece aile yakını” kısıtlaması getirildi.

Sosyal medya hesabından ODTÜ Rektörlüğü’nün geri adımına karşılık veren Kılıçdaroğlu, “Yarın ODTÜ’de Devrim Stadyumu’nda öğrenciler mezuniyetlerini kutlayacaklar, bu güzel. Rektörlük yerleşkeye girişlere “birinci derece aile yakını” kısıtlaması getirmiş. Bay Kemal önlemi alıyorlar akıllarınca. Korkmasınlar, öğrencilerimiz amacına ulaştıysa benim gelmeme gerek yok.” ifadelerini paylaştı.

“KORKMASINLAR ÖĞRENCİLERİMİZ AMACINA ULAŞTIYSA GELMEME GEREK YOK”

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Yarın ODTÜ’de Devrim Stadyumu’nda öğrenciler mezuniyetlerini kutlayacaklar, bu güzel. Rektörlük yerleşkeye girişlere ‘birinci derece aile yakını’ kısıtlaması getirmiş. Bay Kemal önlemi alıyorlar akıllarınca. Korkmasınlar, öğrencilerimiz amacına ulaştıysa benim gelmeme gerek yok.

Gençler ve aileleri mezuniyeti gönüllerince kutlasınlar. Gençlerin gözlerinden öpüyorum, hepsini tebrik ediyorum!

Aynı hakkı Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden de çaldılar, fakülte binalarına indirgediler mezuniyeti. Öğrenci ve veliler bir araya gelemedi. Boğaziçi öğrencileri de yapacağız derlerse yanlarındayım.”

 

ODTÜ’de ‘Devrim’ protestosu!