Kılıçdaroğlu’ndan Mansur Yavaş’a: Ankara’yı Mustafa Kemal’in Ankara’sı yapacak

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2021 Perşembe 12:00 am - Güncelleme: 15 Temmuz 2021 Perşembe 12:00 am

Ankara Gençlik Parkı’nda düzenlenen “Başkent Spor Zirvesi”ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zirve sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için “O, Ankara’yı gerçek anlamda Mustafa Kemal’in Ankara’sı yapacak” ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi’nin düzenlediği “Başkent Spor Zirvesi”ne katıldı. Gençlik Parkı’nda düzenlenen zirvede, Ankara Büyükşehir Belediyesi sporcuları; sahnede küçük bir gösteri yaptı. Aralarında dünya şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı’nın da olduğu sporcular, Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş’a adlarının yazılı olduğu formaları hediye etti.

Kılıçdaroğlu’nun Başkent Spor Zirvesi’nin ardından yaptığı konuşmadan satır başları ise şöyle:

“GURURLA İZLEDİM”

“Türkiye, az önce izlediğimiz, sporcularla, gençlerle gurur duyacak ve hep beraber onlarla gurur duyacağız. Az önce Mansur Başkanı dinledik. Ondan önce de sporcularımızın gösterilerini. Emin olun, büyük bir gururla izledim. Evlatlarımız var. Her alanda başarı elde etmek için çalışıyorlar, emek harcıyorlar. Acaba evlatlarımıza ne kadar sahip çıkıyoruz? Onların spor yapmaları için ne kadar emek veriyoruz? Mansur Başkan, bu konuda önemli bir adım attı ve böylesine güzel bir toplantıyı düzenledi.”

SPORCULARA TEŞEKKÜR

“Yanımızda iki genç kızımız, sporcumuz var. Onlara da yürekten teşekkür ederim. Özellikle biriniz dünya şampiyonluğunu aldınız (Ayşe Begüm Onbaşı). Dünya şampiyonluğu ne demek biliyor musunuz sevgili kızım? Dünya şampiyonu olmak sadece senin şampiyon olduğun anlamına gelmiyor, senin şampiyon olman aynı zamanda bizim şampiyon olmamız demektir. Aynı zamanda bayrağımızın göndere çekilmesi demektir. Aynı zamanda bizler evlerimizde otururken sizinle gurur duymamız demektir. Spor böylesine bir güçtür aslında. O nedenle gerek bizim Anayasamız gerek toplumumuz spora değer vermemizi öngörüyor. Eğer sizler sporda büyük bir başarı elde ederseniz o başarı aynı zamanda Türkiye’nin başarısı oluyor. Spor, sadece sizin çıkıp bir gösteri yapmanız değil aslında. Spor aynı zamanda sizin akıllı, stratejik düşünmenizi de öngörür. Bunu size sağlayan da sizin antrenörünüz ve çalışma arkadaşlarınızdır. Dolasıyla bütün sporcularımızı bize kazandıran antrenörlerinize, takım arkadaşlarınıza da şükranla borçlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz. Bu tür çabalarınız, emekleriniz, bizim için çok değerlidir.”

“ANKARA’YI GERÇEK ANLAMDA ANKARA YAPACAK”

“Bu geceyi düzenleyen sayın başkana hepinizin huzurunda teşekkür ederim. Sayın başkan izin verirsen ayağa kalkar mısın? Şimdi hep beraber Mansur Başkanı alkışlar mıyız arkadaşlar. O, Ankara’yı gerçek anlamda Ankara yapacak, inanıyorum. O Ankara’yı, gerçek anlamda Mustafa Kemal’in Ankara’sı yapacak buna inanıyorum. O, Ankara’yı gerçek anlamda çağdaş uygarlığın merkezi haline getirecek, buna inanıyorum. O, aynı zamanda Ankara’yı sporun merkezi haline getirecek, buna inanıyorum. Hepinizin huzurunda Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Hepiniz sağ olun var olun. Sporcular sizler bizim umudumuzsunuz sizden çok şey bekliyoruz.”