Kılıçdaroğlu’ndan Man Adası açıklaması
14 Nisan 2022 Perşembe

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir ülkeyi yöneten kişinin ailesinin, devlete vergi vermemek için Man Adası’nda şirket kurması, Türkiye’ye para transferi yapması kabul edilemez” dedi
Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in haberine göre; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, ‘’Bir ülkeyi yöneten kişinin ailesinin, devlete vergi vermemek için Man Adası’nda şirket kurması, Türkiye’ye para transferi yapması asla kabul edilemez. Devletin harcamalarını ve halka sunulacak hizmetleri finanse etmek üzere vatandaştan vergi istiyorsun, bunun için yasa çıkarıyorsun; ancak vergi cennetlerinden para transfer edip, vergi ödememenin yollarını arayan yakınlarına ortam hazırlıyorsun” dedi. 2006’da çıkarılan Kurumlar Vergisi Yasası’na dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bununla “Vergi Cennetlerine Yapılan Ödemelerde Stopaj Uygulaması” konusunun düzenlendiğini belirterek bunun uygulanmadığını vurguladı.
Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
“Çünkü uygulanması için, Erdoğan’ın imzasıyla, “Vergi Cennetleri” listesinin yayımlanması gerekiyor. Bu listenin yayımlanmaması sadece Erdoğan ailesine değil, uyuşturucu ve insan kaçakçılarına da hizmet ediyor. Hem vergi vermemelerini hem de yasadışı yollarla elde ettikleri paraları aklamalarını sağlıyor. Bir ülkeyi yöneten kişi, kendi ülkesine bile isteye böyle bir kötülük yapar mı? Bu kötülük karşısında benim susmam mümkün mü? Asla! Ayrıca, benim sözlerimin tamamı belgelere dayanıyor. Zaten Yargıtay da kararında ‘sözlerimin olgusal dayanaklarının olduğunu’ söyleyerek bunu kabul ediyor. Dahası Yargıtay benim açıklamam için, ‘bu açıklamada kamu yararı var’ diyor, daha ne desin?”
Benzer Haberler
Başörtülü kadın Vali de olabilir, Cumhurbaşkanı da ama türbanlıya… Yok öyle bir şey
29/05/2022 0:42
Mor ve Ötesi Gezi tutuklularını unutmadı
29/05/2022 0:38
Nefes kesen mücadele sona erdi! Şampiyonlar Ligi kupası Real Madrid’in
29/05/2022 0:32
Pençe-Kilit operasyon bölgesinde 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı
29/05/2022 0:04
Akşener bir sordu binlerce dert dinledi!
29/05/2022 0:03
Bakan Bozdağ: Türkiye’de en büyük reformlara imza atan Atatürk’ten sonra AK Parti hükümetidir
28/05/2022 23:55