Kılıçdaroğlu’ndan ‘Madımak’ videosu: Katliam, tedavisi ihmal edilmiş iltihapların sonucu

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2021 Cuma 1:43 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2021 Cuma 1:45 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Temmuz Sivas Katliamı dolayısıyla bir video mesaj yayınladı. Madımak Oteli’nin müze yapılması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu videoda, “Madımak’ın ateşi 28 yıldır sönmüyor” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı videoda şu ifadelere yer verdi:

Sevgili halkım, sevgili gençler. Madımak’ın ateşi 28 yıldır sönmüyor. 35 kişi katledildi. Aydınlarımızı, sanatçılarımızı, otel görevlilerimizi kaybettik. Yıllar geçiyor ama bu enkazı hala kimse yerinden kaldırmıyor. Yıllar geçtikçe Asım Bezirci’yi, Nesimi Çimen’i, Muhlis Akarsu’yu, Metin Altıok’u, Hasret Gültekin’i daha da çok özlüyoruz. Aslında bu katliam tedavisi ihmal edilmiş iltihapların sonucuydu. Maalesef bu iltihaplar bugün bile hala temizlenmiş değil. Bunun gibi büyük trajedilerin üstesinden gelmenin tek yolu halk olarak bir araya gelmek ve hep birlikte “Artık kimse bunu bize yapamayacak” dememizden geçiyor. İşte o zaman bu enkazın ateşi sönecek dumanı dahi tütmeyecek.

Kendimi her sene 2 Temmuz’da o otelde o kabusun içinde yeniden buluyorum. Sönmeyen söndürülemeyen ateş acımasız hayal kırıklıkları kalp kırıklıkları yaratmaya devam ediyor. Hayatlarımızı yeniden inşa etmeye başlamamız için ülkemizin bu gibi trajedilerden kurtulması gerekiyor. Bunun için bu felaketin kayıp temellerini tümüyle ortaya çıkarmamız ve onlarla yüzleşmemiz ve “Bir daha asla” demeyi bilmemiz gerekiyor. Bunu yapamazsak ilerde bizim torunlarımız bizi yargılayacak. Nasıl bugün geçmişinde sorun yaşamış ülkelerin gençleri kendi atalarını yargıladıkları, eleştirdikleri gibi bizi de torunlarımız eleştirecek. “Buna nasıl izin vermişler?” diyecekler. Onlara bu mirası bırakamayız. Müze yapmamız ve yüzleşmemiz bizim görevimiz. Gelecek nesillere daha güzel daha demokrat bir Türkiye farklılıkları seven bir Türkiye bırakmamız bizim sorumluluğumuz sevgili halkım. Bir kez daha bu felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum”