Kılıçdaroğlu’ndan Kirişci’ye ‘hamburger’ yanıtı: Hemen istifa hemen!

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2022 Perşembe 5:19 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2022 Perşembe 6:05 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakan Kirişci‘nin Venezuela’daki “Hayvanlarımıza burgerciden burger ısmarlar gibi dışarıdan yem alıp yediriyoruz” ifadelerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kirişci’yi istifaya çağırdı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Venezuela Halkın Gücü Üretken Tarım ve Araziler Bakanı Wilmar Castro Soteldo’ya “Siz bu merayla hayvancılıkta dünyada bir numara olmalısınız. Biz hayvancılık yapıyoruz. Hayvanlarımıza sanki pizzacıdan pizza, burgerciden burger ısmarlar gibi dışarıdan yem alıp, öyle yediriyoruz.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Bakan Kirişci’ye sosyal medya hesabından verdiği yanıtta “Biz hayvanlarımıza pizzacıdan pizza, burgerciden burger ısmarlar gibi dışarıdan yem alıp öyle yediriyoruz.” demiş Sarayın bakanı. Kendisini yabancılara şikayet eden bir bakan var. Öyle bir atanmışlar hükümeti yarattı ki Erdoğan, ne ar kaldı ne devlet namusu. Hemen istifa hemen!” ifadelerini kullandı.

“İTİRAF ETTİ”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise  “Ülkemizde yemde dışa bağımlılığımızın somut göstergesi oldu. Bakan’, ‘Hamburger alır gibi yurt dışından yem aldığımızı’ itiraf etti. Bunun yanı sıra Venezuela’ya verdiği akılda, ‘Venezuela’da hayvancılığı neden geliştirmiyorsunuz?’ sorusunu sordu. Buğday için gitmişti, hayvancılığa da el attı” açıklamasında bulundu.

Bakan Kirişci: Hayvanlarımıza burgerciden burger ısmarlar gibi dışarıdan yem alıp yediriyoruz