Kılıçdaroğlu’ndan “Kemal Bey, benden kurtulmak istiyor” diyen Fikri Sağlar’a yanıt

Yayın tarihi: 5 Ocak 2021 Salı 10:28 am - Güncelleme: 5 Ocak 2021 Salı 10:35 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin yeni yılın ilk MYK toplantısında Fikri Sağlar için, “Tüzüğe göre genel başkanın sözleri partiyi bağlar. Tüzük neyi emrediyorsa o yapılıyor” ifadesini kullandı.

CHP’de yeni yılın ilk MYK toplantısı yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘türbanlı hâkim’ sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve “Kemal Bey, bu olayı vesile ederek benden kurtulmak istiyor” diyen Fikri Sağlar hakkında, parti tüzüğüne bütün partililerin uyması gerektiğine işaret ederek, “Tüzüğe göre genel başkanın sözleri partiyi bağlar. Tüzük neyi emrediyorsa o yapılıyor” dediği kaydedildi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Ilıcalı’nın kulis haberine göre parti kaynakları, Sağlar’la ilgili bir disiplin süreci işletilmeyeceğini ancak tüzükte partililerin uyması gereken kuralların çok açık olduğunu vurgularken Sağlar’ın dilerse partiden ayrılabileceğine işaret ediyor.

Fikri Sağlar: Yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin adaleti yerine getirebileceğinden kuşkum var

NE OLMUŞTU?

“Ben türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde adaleti yerine getirebileceği doğrultusunda kuşkum var” sözleriyle tartışma yaratan ve hakkında soruşturma başlatılan eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelik sözlerine ilişkin olarak, “Kemal Bey bu olayı vesile ederek benden tamamen kurtulmak istiyor ama kurtulamaz” açıklamasını yapmıştı. Sözlerinin arkasında durduğunu ve CHP tabanının da kendisi gibi düşündüğünü söyleyen Sağlar, “Türbanlı bir öğrenci olabilir ama türbanlı hâkim olmasını laikliğe aykırı buluyorum” demişti.

Fikri Sağlar hakkında soruşturma başlatıldı