Kılıçdaroğlu’ndan kayyum açıklaması: ‘Halkın iradesine darbe vurulamaz’

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2019 Cumartesi 9:20 am - Güncelleme: 24 Ağustos 2019 Cumartesi 9:20 am

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimleri kazanan partisinin belediye başkanlarını tebrik etmek için Balıkesir’e geldi. Kılıçdaroğlu Ören Kültür ve Sanat Festivali’nde halka hitap etti. Kayyumlarla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Halkın iradesine darbe vurulamaz.” dedi.

Dünyada kimin suçlu olup olmadığına sadece hakimler karar verir. Cumhurbaşkanı da olsan kimseyi suçlu ilan edemezsin. Seçimler gelen bir kişinin görevden alınması hukuka, demokrasiye aykırıdır. Kılıçdaroğlu’ndan kayyum açıklaması: ‘Halkın iradesine darbe vurulamaz’ Sizinle aynı görüşü, dünya görüşünü paylaşamayabilir, ama demokrasi varsa 82 milyon vatandaşın en doğal hakkıdır. Halkın iradesi varsa saygı göstermek zorundasınız.

Kılıçdaroğlu’nun açıklarından satır başları:

“Ben seçildim her şeyi yaparım” diyemezsiniz. Cumhurbaşkanı olsanız da diyemezsiniz, sizi hukuk sınırlar. Sizi yargı denetler, bağımlı yargı değil, bağımsız yargı denetler. Suçu kesinleşince görevden alırsınız. 4 ay önce seçimle gelmişler, mahkeme kararı var mı? Yok. Sen kimsin, sana bu yetkiyi kim verdi?

Demokrasi herkesin hakkını, hukukunu savunmaktır. AKP’nin belediye başkanlarının zorla istifa ettirilmesine de karşı çıktık. “Bu sandığa, halka darbedir” dedik. Biz herkesin hakkını savunuyoruz, biz hukukun üstünlüğüne inan bir partiyiz. İnsanları tehdit etmek, seni tutuklatacağım, savcılar harekete geçti diyerek tehdit etmek demokrasilerde yoktur.

Demokrasinin olmadığı yerde baskı, totoriter rejim olur. Ben istediğimi tutuklatırım, kimse yan yana yürüyemez, yürürse coplarım dağıtırım diyemezsiniz demokrasilerde.

YSK üyelerine çete dediğim için beni mahkemeye verdiler, tazminat istiyorlar. Yaptıkları yasa dışıydı. Yaşa dışı iş yapanlara çete denir. Çete dedim, çete demeye de devam edeceğim. İstanbul seçimi iptal edilince bazı arkadaşlar boykot yapalım, bazı arkadaşlarımız yürüyelim dediler. Ben halkın ferasetine güveneceğiz dedim. Nitekim öyle de oldu. Fark atarak seçimi kazandık.

Allahla kul arasına kimse giremez. Birileri halkı inançlar üzerinden kutuplaştırmaya çalışıyor ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz.

Ben ve arkadaşlarım düşüncelerimizi hayata geçirmek için tüm barajları aşacağız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Cumhuriyet kimsesizleri kimsesidir” der. 1925 yılında Kayseri’de uçak fabrikasının temeli attı. 1940’larda Türkiye uçak ihraç eden, kendi denizaltısını yapan bir durumdaydı. Neden bu duruma düştük?

Bir ülkede eğitim sistemini bozdunuz mu her şeyi bozarsınız. Farklı düşünen üniversite hocalarını işinden edemezsiniz. Onlar da yurtdışına gider. Çocuğu biz okuttuk, masrafı biz çektik ama başka ülekye hizmet edecek neden?

Haksız, hukusuz şekilde belediye başkanlarının görevden alınmasını doğru bulmuyorum. Biz birlikte huzur içinde yaşayacağız. İstanbul’da aştık göreceksiniz tepede de aşacağız.

Nazı ne güzel demiş, “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, yaşamak bir ağaç gibi kardeşçesine” bizler de böyle yaşayacağız.

MANAS ZİYARETİ…

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin’i de ziyaret eden Kılıçdaroğlu, belediye binasında Manyaslılarla bir araya geldi.

Belediye binasında parti üyeleri ve meclis üyeleri ile kısa bir toplantı yapan Kılıçdaroğlu, ardından belediye önünde vatandaşlara hitap etti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye çok değişik bir siyaset anlayışı getirdiklerine dikkat çekerek, “Öncelikle Manyaslılara merhaba demek istiyorum. 31 Mart yerel seçimlerinde başarılı bir sonuç elde eden Başkanımız Tancan Barçin’i tebrik ediyorum. Ancak bu başarı yetmez.

Biz iktidar olacağız. Bunun için ülkedeki siyaset anlayışını değiştiriyoruz. Bizim siyaset anlayışımızda ötekileştirme, dışlama, hor görme yok. İnsanların tercihlerine saygı göstererek birleştirici olacağız. Bunu siyaset anlayışı ile İstanbul’u kazandık. İnanıyorum ki bizi iktidara getirecek olan da işte bu anlayıştır” dedi.