Kılıçdaroğlu’ndan ‘Jahrein’e art arda dava

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2023 Cuma 8:00 pm - Güncelleme: 14 Temmuz 2023 Cuma 8:00 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Jahrein’ olarak tanınan sosyal medyo fenomeni Ahmet Sonuç’a seri tazminat davaları açtı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Jahrein’ ismiyle bilinen sosyal medya fenomeni Ahmet Sonuç’a, kendisine yönelik ifadeleri nedeniyle 400 bin liraya varan tazminat davaları açtı.

Jahrein, Kılıçdaroğlu’nun kendisine ‘leblebi kafalı’ ve ‘demans hastası’ ifadeleri nedeniyle 200 bin liralık tazminat davası açtığını Twitter’dan duyurdu. Dava dosyasının fotoğrafını paylaşan Jahrein, Kılıçdaroğlu’nu da etiketleyerek şunları söyledi: “Demokrat dedeniz Kemal Kılıçdaroğllu kendisini eleştirirken kullandığım ‘leblebi kafalı ve demans hastası’ söylemlerime çok alınmış. 200 bin liralık tazminat davası açmış. Napçan bu parayı? Airfryer mı alcan yeni?”

Jahrein, daha sonra Kılıçdaroğlu’nun kendisine tweet’leri için de ayrı ayrı dava açtığını duyurdu. Bir tweet’i için 150 bin, diğeri için 50 bin liralık tazminat davası açıldığını söyleyen Jahrein, davaya söz konusu paylaşımları alıntılayarak şöyle devam etti:

“Bu tweet’im için Kılıçdaroğlu bana 150 bin liralık dava açmış. Tweet’i atan zat utancından tweet’i silmiş. Bu adam dava açmaktan utanmamış. Ben hayatımda böyle rezalet görmedim. Gençlerin hakkını, kendine kıyan seçmenin hesabını soramıyoruz öyle mi? Sen misin ben mi? Göreceğiz Kemal! Bu tweet’im için de 50 binlik yeni bir dava açmış. Tuvalet terliği dememe tetiklenmiş. Kendisine oy verdiğimi kabul ediyor yani. Oy verenine dava açan adam gibi adam.”

Adaletsizliğe devam kararı! Merdan Yanardağ’ın tahliyesine ret, mahkeme 4 Ekim’de

Milas’ta orman yangını! Uçaklar sıcaklıktan kalkamıyor, ekip sayısı artırıldı

Ekrem İmamoğlu’na yeni dava! Yine hapis ve siyasi yasak istemi