Siyasilerden İsrail’in Mescid-i Aksa saldırısına tepki

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2021 Cumartesi 12:02 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2021 Cumartesi 1:03 am

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da cemaate saldırmasına tepki gösterdi.

İsrail polisleri Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate saldırdı. Yaşanan olaylarda en az 53 kişi yaralandı. Türkiye’deki siyasiler saldırıya sert bir dille tepki gösterdi.

“YÜREKLERİMİZ BİRDİR”

“İsrail polisinin Mescid-i Aksa cemaatine yaptığı saldırıları şiddetle kınıyorum. Filistinli kardeşlerimizle dualarımız aynı, yüreklerimiz birdir.”

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’NDAN TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail’in Mübarek Ramazan’da ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. #Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız.” ifadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU: ACİLEN SOMUT ADIMLAR ATILMALIDIR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Söylenecek sözler artık tükenmiştir, acilen somut adımlar atılmalıdır. Tüm İslam alemine çağrıda bulunuyorum: Gün, ilk kıblemize, onurumuza, namusumuza ve izzetimize sahip çıkma günüdür! Zaman, zalimlere haddini bildirme zamanıdır!” ifadelerini kullandı.

“MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE LANETLİYORUZ”

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile saldırıya tepki gösterdi. Ağıralioğlu,”İlk kıblemiz #MescidiAksa’ya yapılan menfur saldırıyı şiddetle lanetliyoruz. Mübarek Ramazan ayında böyle bir alçaklığa kalkışacak kadar gözü dönmüş olan işgalci İsrail’e derhal gereken cevap verilmelidir! Haklı davalarında Filistin halkının dün olduğu gibi bugün de yanındayız” dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı saldırıyı şiddetle kınadı. Yapılan açıklamada, “İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İsrail polisi Mescid-i Aksa’ya saldırdı! 53 Filistinli yaralandı