Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, telefonla arayarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak talebiyle yargılandığı dava ile ilgili desteğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldığı siyasi yasak talebiyle yargılandığı ve istinafa taşınan ‘Ahmak Davası’ gündemdeki yerini kuruyor. CHP kurmayları, İmamoğlu’nun siyasi yasak talebiyle yargılandığı davayı görüşmek üzere Emirgan’daki Beyaz Köşk’te bugün toplandı.

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu telefonla arayarak dava ile ilgili desteklerini iletti. Kılıçdaroğlu İletişim Ofisi’nin X hesabından görüşmesine ilişkin paylaşım yapıldı.

Yedi vekilin dokunulmazlık dosyası Meclis’te! Yedi vekilin dokunulmazlık dosyası Meclis’te!
Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nu telefonla arayarak, siyasi yasak davası ile ilgili desteklerini iletti. Telefon görüşmesinde, Sayın Kılıçdaroğlu, demokrasiye ve Türkiye'ye yakışmayan siyasi yasaklara karşı olduğunu belirterek, olası akıl dışı bu yasağa karşı İmamoğlu’nun yanında olacağını ve gerekli mücadeleyi sonuna kadar vereceğini aktardı”

https://tele1.com.tr/imamoglundan-ahmak-davasi-yorumu-tam-bir-sefillik-1145959/

DAVANIN GEÇMİŞİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine ‘ahmak’ dediği suçlamasıyla yargılandığı dava, İstinaf Mahkemesi’nde sürüyor. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası vermiş, siyaset yasağı kararı da aldırmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ