Kılıçdaroğlu’ndan ‘Habertürk’ tepkisi: Hukuk reformu bu galiba

Yayın tarihi: 3 Aralık 2020 Perşembe 1:43 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2020 Perşembe 2:08 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış” açıklamasından dolayı HaberTürk TV’ye verilen beş program durdurma ve para cezasına, “Sözünü ettikleri hukuk reformu bu galiba” diyerek tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı ziyareti sonrası basın açıklaması yaptı.  Kılıçdaroğlu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış” açıklaması nedeniyle RTÜK tarafından HaberTürk TV’ye verilen beş program durdurma ve para cezasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, “Medyanın özgür olması lazım. Yandaş medya diye bir kavramın olmaması lazım. Ahlaki olarak da demokratik olarak da bu tür kavramlardan Türkiye’nin kurtulması lazım. Sözünü ettikleri hukuk reformu bu galiba. Yasaları beğenmedikleri medya organları üzerinde acımasızca uygulamak, söylemek istedikleri hukuk reformu bu galiba. Türkiye’yi biraz daha geriye götürmek… Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’ye demokrasiyi, hukuku getirmeye kararlıyız dostlarımızla beraber” diye konuştu.

“TANK PALET FABRİKASININ KATAR’A PEŞKEŞ ÇEKİLMESİ DEVLETE VE ORDUYA İHANETTİR”

Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası’na ilişkin, “Katar ordusuna TSK’nın en önemli fabrikasının 0 bedelle verilmesini asla kabul edemeyiz. Arkasında kim olursa olsun, kimi arkalarına alırlarsa alsınlar, Tank Palet fabrikasının Katar ordusuna peşkeş çekilmesi Türkiye Cumhuriyeti devleti ve ordusuna ihanettir. 1 dolar almadılar… Bunu gündeme getirmemizden rahatsız oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Katar ordusuna TSK’nın en önemli fabrikasının 0 bedelle verilmesini asla kabul edemeyiz. Arkasında kim olursa olsun, kimi arkalarına alırlarsa alsınlar, Tank Palet fabrikasının Katar ordusuna peşkeş çekilmesi Türkiye Cumhuriyeti devleti ve ordusuna ihanettir. 1 dolar almadılar… Bunu gündeme getirmemizden rahatsız oluyorlar” dedi.

“GEMİMİZDE ARAMA YAPILIRKEN 5 SAAT TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDEN HABER YOK”

Kılıçdaroğlu, Doğu Akdeniz gemi aramasıyla ilgili ise, “Şu soruya hâlâ cevap alamadım. Gemimizde arama yapılırken 5 saat Türkiye Cumhuriyeti’nden haber yok. Neden ulaşamadılar? 4 saatte ulaşamadılar arama yapacağız diye Roma Büyükelçisini arıyorlar. Neden çünkü herkes bir kişiye bağlı ona ulaşamazsan hiçbir şey yapamıyorsun” ifadesini kullandı.

TIKLAYINRTÜK’ten Habertürk’e ağır ‘Ali Mahir Başarır’ cezası

TIKLAYIN‘Ordu’ tartışmasına Milli Savunma Bakanı Akar ve Genelkurmay Başkanı da katıldı