Kılıçdaroğlu’ndan Gezi tutukluları Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman’a ziyaret! AYM’ye çağrıda bulundu

Yayın tarihi: 6 Ekim 2023 Cuma 2:54 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2023 Cuma 3:49 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Direnişi davası hükümlüleri Can Atalay, Osman Kavala, Tayfun Kahraman‘ı cezaevinde ziyaret ettikten sonra yürütmenin yargı üzerinde kurduğu baskıya tepki göstererek “AYM’nin bir karar vermesi lazım. Can Atalay’ın bir an önce çıkması lazım” çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Direnişi davasında cezaları onanan Can Atalay, Osman Kavala, Tayfun Kahraman’ı tutuklu bulundukları Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyaretin ardından kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, hüküm giymesi gerekçesiyle cezaevinden çıkarılmayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında konuştu.

AYM’nin Can Atalay’ın başvurusunu görüşeceği tarih belli oldu

“CAN ATALAY’IN DA BİR AN ÖNCE ÇIKMASI LAZIM”

Atalay’ın seçimlere girmesinin yargı makamlarınca onaylandığını belirten Kılıçdaroğlu, “Bir yanlışlık varsa en başta bu kararı verenlerde yanlışıklık var. Danıştay hakimleri, yargıtay hakimleri, Yüksek Seçim Kurulu’nda diyorlar ki hayır sen Milletvekili seçimlerine girebilirsin, Milletvekili seçilebilirsin. Girdim kazandım. Şimdi saraydan talimat var ‘bunu hapishaneden dışarıya çıkarmayacaksınız’ diye.” ifadelerini kulandı.

Gezi Direnişi davasında cezası onanan Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman: Çığlık atmak istiyoruz!

Yargının bağımsız olmadığını ve Saray’dan gelen talimatları yaptığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Şimdi Saray’dan talimat var. (Can Atalay) ‘Dışarı çıkarmayacaksın’ denilliyor. Yargıtay hukuku çiğnedi” diyerek Anayasa Mahkemesi’ne çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu, “AYM’nin bir karar vermesi lazım. Can Atalay’ın bir an önce çıkması lazım. Hiç kimse düşünceleri nedeniyle yargılanmamalı” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevinde tutuklu bulunan Çiğdem Mater ve Mine Özerden’i ziyaret etmek için Silivri’den ayrıldı.

Gezi Direnişi davasında 18 yıl cezası onanan Çiğdem Mater: Türkiye koca bir şaka ama buna ne kadar gülebiliriz?

Gezi Direnişi davasında Yargıtay kararını verdi! Osman Kavala ve Can Atalay’a verilen cezalar onandı

Kemal Kılıçdaroğlu: Merdan Yanardağ, gazeteciler, avukatlar, askerler niye içerde?