Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın referandum çağrısına jet yanıt!

Yayın tarihi: 22 Ekim 2022 Cumartesi 6:55 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2022 Cumartesi 7:16 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başörtüsü için referandum çağrısına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Kanun teklifini destekle, ne referandumu…Var mı sende o cesaret?” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Ekim’de sosyal medya hesabından başörtü tartışmalarını sonlandırmak için bir açıklama yayımladı. Kılıçdaroğlu, “Kadınların kıyafetini siyasetin tekelinden çıkartacağız” diyerek TBMM’ye kanun teklifi sunacaklarını açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından 4 Ekim’de TBMM’ye kadınların kıyafetleri için TBMM’ye kanun teklifi sunuldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun çıkışının ardından Anayasa değişikliği işaret ederek LGBT’li bireyleri hedef alan düzenlemeler yapılacağını söyledi.

Malatya’da bugün konuşan Erdoğan, başörtüsü için Kılıçdaroğlu’na referandum çağrısında bulundu. Erdoğan, “Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim, bunu da yapabiliriz. Parlamentoda çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin” dedi.

“KADNUN TEKLİFİNİ DESTEKLE”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın çağrısına Twitter hesabından yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, LGBT karşıtı tutum sergileyen ve ülkenin Anayasası’na düzenleme getirmeyi isteyen Macaristan lideri Viktor Orban’a atıf yaparka şunları dile getirdi:

“Ne oldu, çakma Orban’lık mı yapacaksın Erdoğan? Burası Türkiye, Macaristan değil. Kanun teklifini destekle, ne referandumu… Kaçmazsan bu iş çözülür; erkekler kadınların giyim kuşamını konuşamaz hale gelir. Var mı sende o cesaret?”

 

Recep Tayyip Erdoğan’dan başörtüsü için referandum çağrısı!