Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın “Hodri meydan” çıkışına yanıt

Yayın tarihi: 19 Ekim 2022 Çarşamba 2:23 pm - Güncelleme: 19 Ekim 2022 Çarşamba 4:25 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini “Hodri meydan” diyerek hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Erdoğan’ı canlı yayında tartışmaya davet eden Kılıçdaroğlu, “Gel vizyon konuşalım. Halkımız da Bay Kemal’in vizyonu ile Erdoğan ve danışmanlarının vizyonunu görsün. Yakın bir gelecekten bahsetmiyorum, gel bu akşam yapalım.” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘aday’ olmaya çağırdı.

“HODRİ MEYDAN”

Erdoğan, paylaşımında “Bay Kemal… Madem kendine bu kadar güveniyorsun, madem siyaset tarzının doğruluğundan bu kadar eminsin, madem ülkenin ve milletin geleceğinde sorumluluk almak istiyorsun… Öyleyse hodri meydan! Gücün yetiyorsa, yüreğin varsa, kendi özgür iradenle hareket edebiliyorsan seçimlerde çık karşımıza; birikimlerimizi, vizyonlarımızı, programlarımızı, projelerimizi, heyecanlarımızı yarıştıralım. Kararı milletimiz versin. Yok eğer aday olmak istiyor ama birilerinin şantajına, baskısına, telkinine, tehdidine maruz kalarak bunu ilan edemiyorsan da korkma… AK Partinin ülkemizde 20 yılda sağladığı huzur, adalet, hak, hukuk, özgürlük iklimi her bir vatandaşımız gibi senin de en büyük güvencendir.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın sözlerine sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı.

“Erdoğan bugün yine bazı laflar etmişsin. Vizyonlarımızı karşılaştıralım demişsin… Korkmuyorsan, bir “prompter balonu” olduğunun ortaya çıkmasından çekinmiyorsan, istediğin TV kanalında, önünde prompter, arkanda danışmanların, karşında sadece ben. Gel vizyon konuşalım. Halkımız da Bay Kemal’in vizyonu ile Erdoğan ve danışmanlarının vizyonunu görsün. Yakın bir gelecekten bahsetmiyorum, gel bu akşam yapalım. Korkaklıktan bahsetmişsin, net söylüyorum, korkak sensin ve bu akşam gelemeyeceksin. Hodri meydan kiiim, sen kim…”

 

Erdoğan tekrar aday olabilecek mi?