Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a Yargıtay tepkisi: AKP’lileri bile tehdit ediyor

Yayın tarihi: 10 Kasım 2023 Cuma 7:17 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2023 Cuma 7:17 pm

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AYM’nin kararına karşı çıkan Yargıtay’a verdiği desteği, “Bu kararı eleştiren yol arkadaşlarını, AK Partilileri bile tehdit ediyor” sözleriyle eleştirdi.

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bireysel başvurusu üzerine “hak ihlali” kararı veren Anayasa Mahkemesi’nin(AYM) kararını tanımayarak karara imza atan AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunan Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne verdiği desteğe tepki gösterdi.

“TARİHİN YÜZ KARASIDIR”

Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay’ın kararını “tarihin yüz karası” olarak niteledi.

“Saray düzeninin tekliği”ne geçilmenin hedeflendiğini ve “Demokrasiyi savunan hiçbir vatanseverin buna izin vermeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Anayasa Madde 153: “Anayasa Mahkemesi kararları (…) yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzelkişileri bağlar.”

Erdoğan, “Yargıtay kararı bir kenara atılmaz.” diyor. Elbette atılamaz, çünkü bu karar, yargı tarihinin yüz karasıdır… Altında imzası bulunan sözde yargıçlar da bağımsız irade ve vicdanlarıyla değil, talimatla bu kararı almışlardır. Hatta o kadar ileri gitmişlerdir ki, Anayasa Mahkemesi kararı hakkında “hukuki değer ve geçerlilik yoktur” deme cüretini bile kendilerinde bulmuşlardır.
Erdoğan bir de “AYM maalesef yanlışları arka arkaya yapar hale geldi” dedi.

Yani açıkça diyor ki, “Anayasa Mahkemesi, Yargıtay gibi henüz benim söylediklerimi yerine getiren bir mahkeme olamadı… Anayasa Mahkemesine yapacağım atamalarla burayı da Saraydan talimat alacak hale getireceğim.”

Öyle ki hukuku ayaklar altında çiğneyen bu kararı eleştiren yol arkadaşlarını, AK Partilileri bile tehdit ediyor.Verdiği mesaj çok açık…

“Hukuk düzeninin tekliği”nden, yani hukuktaki normlar hiyerarşisinden, aşama aşama “Saray düzeninin tekliği”ne geçiyoruz…

Buna demokrasiyi savunan hiçbir vatansever izin vermeyecektir.”

Gültekin Uysal’dan Yargıtay’a destek veren Erdoğan’a: Cumhurbaşkanlığı görevini artık ifa edemez