Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Rahip Brunson’ hatırlatmalı 138. madde yanıtı

Yayın tarihi: 26 Kasım 2020 Perşembe 4:43 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2020 Perşembe 4:43 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa’nın 138. Maddesi’yle ilgili açıklamasına  “Sanki Amerikalı papazı ben ‘çıkar’ dedim. Talimatı veren belli. O talimatı mahkemeye veren belli, çıkaran da belli” diyerek yanıt verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan dün AKP grup toplantısında yargıya seslenmiş, Anayasa’nın 138. maddesine işaret ederek ‘kimse mahkemelere emir veremez’ demişti.

Erdoğan, “Buradan yargıya sesleniyorum. Diyorum ki, değerli yargı mensupları Anayasa’nın 138. maddesi beni ne kadar muhatap alıyorsa, benim dışımdakileri de muhatap alıyor. 138. maddeyi eze eze kullananlara karşı gereğini neden yapmıyorsunuz?.. Size birilerinin talimat verme hakkı var mı?.. Benim ne kadar talimat verme hakkım yoksa, ana muhalefettekilerin de yok. Bu talimatlar verilirken niçin gereğini yapmıyorsunuz?.. Atılan adımlar karşısında yargının sessiz kalmasını ben kabullenemiyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Rahip Brunson’un cezaevinden çıkarılmasını hatırlattı Kılıçdaroğlu, “Dün Erdoğan ilginç bir açıklama yapmış, ‘Ben size talimat vermiyorum’ diyor, yargıçlara. ‘Anayasa 138. maddesi var.’ ‘Dolayısıyla ana muhalefet partisi lideri de size talimat veremez’ diyor. Sanki Amerikalı papazı ben ‘çıkar’ dedim. Talimatı veren belli. O talimatı mahkemeye veren belli, çıkaran da belli. Akıl, mantık yok yani, gerçekten. Söylemlerinde de akıl mantık yok yani.” ifadelerini kullandı.