Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘açlık’ yanıtı: Sen batırdın, biz koştuk

Yayın tarihi: 9 Haziran 2021 Çarşamba 3:33 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba 3:52 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Millet açsa onları da siz doyuruverin” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “CHP’li belediyeler yaklaşık 2 milyar 250 milyon TL destekle fakir fukaranın yanında oldu. Sen batırdın, biz koştuk” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında muhalefeti hedef alırken “Millet açsa onları da siz doyuruverin” dedi. Erdoğan’ın tepki çeken sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından hesabından yanıt verdi.

CHP’li belediyelerin pandemi dönemindeki yardımlarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Erdoğan ‘Millet açsa onları da siz doyuruverin’ demiş. Yapıyoruz zaten. Pandemide CHP’li belediyeler yaklaşık 2 milyar 250 milyon TL destekle fakir fukaranın yanında oldu. Sen batırdın, biz koştuk. O kadar gönlün fakir ki; sahip olduğun tek şey sarayların, paraların ve kibrin. AK Partili makul anne babalara, dürüst insanlara çağrımdır; artık bu düzene veda etme zamanınız gelmiştir. Vatanınıza karşı sorumluluğunuz budur.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan bugünkü grup toplantısında, “Şimdi bakıyorsunuz sözde siyasi parti genel başkanı olarak konuşanlara neymiş millet açmış. Biz ne gerekiyorsa bütün imkânlarımızı seferber ederek yapıyoruz. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin. Yapılandırmaysa bütün yapılandırmaları yapıyoruz. Nankörlük biliyorsunuz parayla değil, onlar yine nankörlüğe devam ediyor. Milletimizden gayet güzel teşekkürler alıyoruz, bunlar millet aç diyor. Rizeliyim. Trakya’dan bütün şu andaki oradaki üreticilerin çeltik üreticisinin yaklaşımının ne olduğunu da gayet iyi biliyorum. Bundan bihaber olanlar bundan anlamaz ki.” dedi.

TIKLAYIN – Erdoğan: Neymiş millet açmış, nankörlük