YSK’nın ‘İstanbul’ kararına ilk tepki CHP ve İYİ Parti’den

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2019 Pazartesi 4:35 pm - Güncelleme: 13 Mayıs 2019 Pazartesi 4:37 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener basın toplantısı düzenledi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları;

YSK’NIN VERDİĞİ RET KARARI

FLAŞ! YSK’dan CHP ve İYİ Parti’nin itirazı hakkında karar

Farklı bir karar beklemiyorduk. YSK kendisini reddeden bir kurul. Farklı bir karar beklemek zaten mümkün değildi. Sandık aynı sandık, seçmenler aynı seçmen, heyet aynı heyet. 4 oy aynı pusulaya koyuluyor.

Yüksek Seçim Kurulu’nda 7’li bir çete var. Bunlar talimatla iş yapıyorlar. Aynı talimatla karar verilmiştir. Biz ne olursa olsun, hangi baskıyı kurarlarsa kursun İstanbul’da seçimi alacağız. 16 milyon İstanbullunun vicdanına güveniyorum. Ekrem İmamoğlu sadece CHP’nin adayı değil 16 milyon İstanbul’un belediye başkanıdır. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bu kadar haksızlık karşısında kimse susamaz.

Bir hırsızlık var ortada doğru, YSK’da kapalı kapılar ardında milli irade çalınmıştır. Kendisine açık ve net çağrıda bulunuyorum: Oyların çalındığına ilişkin görüntüler var dediniz. 81 milyon o görüntüleri merak ediyor. Açıklamazsan seni Türk milletine emanet ediyorum. Hakkından onlar gelecektir.

Akşener’in konuşmasından satır başları;

Seçimi bu defa açık ara kazanma yönünde çalışma yapacağız. Biz milli iradeden bahsediyoruz arkadaşlar “çalma” diyorlar. Uzmanlık alanları olduğu için böyle bir propaganda yolu seçmişler.

BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARI
Bahçeli terörist başına birdenbire Öcalan demeye başladı, bir sonraki herhalde “Sayın Öcalan” demek olacak. Biz durduğumuz yerde duruyoruz. Bize PKK’lı dediler. Hatta benim İçişleri Bakanı olan zat tarafından Kandil ile sözleşme imzaladığımız yalanı ortaya atıldı. Bugün görülüyor Kandil ile kim ahbap. Şaşkınlık, hayretle görmüş bulunmaktayız.