Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ’15 Temmuz’ yanıtı: Bu millet sokaklarda kan dökmeyecek!

Yayın tarihi: 5 Ocak 2022 Çarşamba 12:25 am - Güncelleme: 5 Ocak 2022 Çarşamba 12:51 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi?” sözlerine yanıt verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan’ın hedefinde yine muhalefet vardı. Erdoğan konuşmasına ekonomik krizle başlayıp tehditlerle devam etti. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Bunların ahlaksızlığına, edep dışı ağızlarına biz bu ülkeyi terk etmeyeceğiz. Her fırsatta utanmadan, sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz dökülün. 15 Temmuz’da o sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün siz de aynı dersi öyle alırsınız. Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız.”

“BU MİLLET SEN VE SÜLALEN SARAYDA YAŞAYASINIZ DİYE SOKAKLARDA KAN DÖKMEYECEK”

“Ey Saraydaki Şahıs, oy oranlarını gördükçe dilinin söylediğini kulakların duymaz oldu. Bugün resmen iç savaş naraları atmaya başladın. Bu millet bunları yemez! Bu millet sen ve sülalen saraylarda yaşayasınız diye sokaklarda kan dökmeyecek. Seni ve beslemelerini seçimle göndereceğiz. Sarayını da öğrencilerin hizmetine vermeden önce; üç ay boyunca her gün 10.00-20.00 saatleri arasında halkımızın ziyaretine açacağız. Çoluk çocuk, anne baba, herkes senin nasıl bir şaşaa içinde yaşadığını görecek.”