Kılıçdaroğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Yayın tarihi: 28 Ekim 2020 Çarşamba 4:57 pm - Güncelleme: 28 Ekim 2020 Çarşamba 4:59 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Bayramı mesajında, “Ülkemizde adalete olan susuzluğu, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki gibi geniş bir mutabakatla gidereceğiz ve yine bu geniş mutabakat ile Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, yayımladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, Türkiye’nin ekonomik ve siyasal açıdan bir buhranın içinde olsa da başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyeti kuran kadroların yol göstericiliğinde Anayasa’nın temel dayanağı olan ‘demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti’ anlayışını kararlı bir yönetim eliyle güçlendirerek sürdüreceklerini belirterek şu ifadelere yer verdi:

Erdoğan’dan 29 Ekim mesajı

“Çünkü bizler, Atatürk ilkelerinin öncülüğünde, bunu başaracak güce, özgüvene ve birikime sahibiz. Ülkemizde adalete olan susuzluğu, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki gibi geniş bir mutabakatla gidereceğiz. Ve yine bu geniş mutabakat ile Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Bu duygu ve inançla 97. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kovid-19 salgın hastalığı ile ön safta mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık emekçilerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyorum.”