Kılıçdaroğlu’ndan Can Atalay’ın serbest bırakılmamasına sert tepki

Yayın tarihi: 31 Ekim 2023 Salı 1:35 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı 2:37 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Büyük Kurultay öncesi TBMM’deki son grup toplantısında açıklamalarda bulundu. TİP Milletvekili Can Atalay’ın AYM kararına rağmen serbest bırakılmamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu ” Yargıtay talimatla karar aldı. Can Atalay niye içeride, hangi gerekçeyle? AYM’nin emsal kararları olmasına rağmen talimatla karar aldı. Evet bizim vekilimiz değil ama CHP bir haksızlık varsa kapı gibi onun karşısındadır. ” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kurultay öncesi partisinin son grup toplantısında konuştu. Konuşmasında, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Büyük Filistin Mitingi’ üzerinden yüklenen Kılıçdaroğlu, “Miting yapıyor ya, sen muhalefetsen miting yap… Seni de sözde kefenle karşılıyorlardı, onlar nerede?” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Cumhuriyet’in 100. yılını kutladık. Yüz yıl bitti ikinci yüz yılın eşiğindeyiz. Yeni doğanlar iki yüz yılı bir arada yaşayacaklar. İkinci yüzyılın ilk günlerinde beraber ve birlikte olmak en çok CHP’ye yakışır. Gençler kadınlar erkekler engelliler toplumun her kesimiyle güzel bir bayram kutlaması yaptık. Güzel bir resepsiyonumuz oldu. Belediye başkanlarımız bulundukları yerde çok güzel etkinlikler yapıtlar.  10 milyon yurttaşımızla 750 konser verdiler. 10 milyon vatandaş ulaştık. Dolayısıyla buradan bütün belediye başkanları arkadaşlarıma da gönülde teşekkür ederim.

Kılıçdaroğlu: Partiyi sosyal demokrat birine devredeceğim

ARTIK HİÇBİR GÜÇ CUMHURİYET’İ ENGELLEYEMEZ

Örgütle beraber ellerimizde meşalelerle Anıt Kabir’e yürüdük. Tandoğan’a geldiğimizde bütün insanlarımız oradaydı dolaysıyla 1 milyon 182 bin ziyaretçiyi Anıt Kabir kabul etti. Bu şu anlama geliyor. Artık öyle bir noktadayız ki hiçbir güç Cumhuriyet’i ve demokrasiyi engelleyemez.

Beni üzen bir şey var 100 yılık bir Cumhuriyet son 20-22 yıla sığdırma ne kadar doğrudur. Bu söylendiği zaman üzüldüm. 100 yıllık bir mücadeleyi, her tarafında fabrikalar kuran bir Türkiye’yi uçak fabrikası kuran Türkiye’yi 1940’lı yıllarda dünyaya uçak ihraç eden 5 ülkeden biri olan Türkiye’yi nasıl görmezsiniz Fiskobirlik’i, Toprak Mahsulleri ofisini, Tariş’i nasıl görmezsiniz. Devletin en büyük geliri Aşardı. Aşarı  kaldıran bir idareyi nasıl görmezsiniz.

Kılıçdaroğlu: Kamuoyunun benden beklediği değişimi yapacağım

KENDİ DÖNEMLERİNİ ANLATTILAR

Devleti yöneten kişi sadece kendi dönemini anlattı. Bereket öyle yapmış. Çünkü Cumhuriyet’in kuruluş yıllarıyla bu dönem arasında çok fark var. Osmanlı’nın borcunu son kuruşuna kadar ödediler. Onurlu Türkiye Cumhuriyet’i devletinin Osmanlı’dan kalan borcu son kuruşuna kadar ödedi. Büyüme kalkınma için kimseye el avuç açmadılar. Kimseye. Bunlar da şimdi kapı kapı dolaşıyorlar. Öyle bir duruma getirdiler ki borcun faizi anaparayı geçti.

Bu ülkeyi kuranlar yolsuzluklarla mücadele ettiler TBMM’de 3 kişi Yüce Divan’a  gönderdiler. Bunlar yolsuzlukla mücadele yapılmasın diye yasa çıkardılar. Onlar her kuruşun hesabını milete veriyorlardı. Bunlar hesap vermeyi değil, hesap isteyen vatandaşa da hesap soruyorlar sen bana nasıl hesap soruyorsun diye.

Cumhuriyeti kuranlar TL’nin değerini korudular bunlar ise TL’yi yerde sürünür hale getirdiler. Öyle bir hale getirdiler ki ülkeyi kendi ülkelerinde kendi ülkesinin parasıyla değil de yabancı parayla kendi vatandaşında  borçlanan bir düzeni inşa ettiler. Akıl tutulması.

Özgür Özel’den Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki

ONLAR SADECE HALKINA HESAP VERDİLER

Onlar devlette liyakatli kadroları istihdam ettiler. Bunlar ise bırakın devlette liyakati savcının yazdığı yazıya baktığımızda yargıda çetelerin oluştuğunu görüyoruz. Siyahla beyaz gibi. Onlar hiçbir egemen gücün karşısında boyun eğmediler. Ve onlar sadece ve sadece kendi halkına hesap verdiler. Ve onlar asla ve asla mal varlıklarıyla tehdit edilmediler.

CAN ATALAY’IN TAHLİYE EDİLMEMESİNE TEPKİ

Başkomutan geçinen adam Türkiye’yi sığınmacı deposu yaptı. Herkesin yasalara uyduğu bir cumhuriyet. Yasaların uygulandığı bir cumhuriyet. Yargıtay talimatla karar aldı. Can Atalay niye içeride, hangi gerekçeyle? AYM’nin emsal kararları olmasına rağmen talimatla karar aldı. Evet bizim vekilimiz değil ama CHP bir haksızlık varsa kapı gibi onun karşısındadır. Daha önce alınmış kararlar. Bir parlamento düşünün kendi vekiline sahip çıkmaktan acze düşmüş. Bir Meclis başkanı düşünün acze düşmüş. İnsan Hakları Komisyonu Üyesi’nin ne işi var hapishanede? İnsan haklarına saygılı bir cumhuriyet istiyoruz. Yasamanın, yargının kendisine verilen görevleri yerine getirdiği bir cumhuriyet istiyoruz.

‘CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR’

Cumhuriyet, aynı zamanda kimsesizlerin kimsesidir. Halkın iradesini yok sayan rejime demokrasi denmez. Herkesin karnının doyduğu bir cumhuriyet. Hiç kimsenin aç ve açıkta kalmadığı bir cumhuriyet. Her insanın hakkının, hukukunun korunduğu bir cumhuriyet. Kimsenin yoksulluğu afişe edilmeyecek. Hiç kimsenin elektriği, suyu kesilmeyecek. İzlenen ekonomik politika ciddi yoksulluğa neden olmuştur.

SARAYA SIRTINI DAYAYANLARA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ VERİYORLAR

Garibana düşük faizle kredi vermiyorlar. Sırtını saraya dayamış olanlara düşük faizle kredi veriyorlar. İnanç konusunda da Erdoğan’ın samimi olduğunu düşünmüyorum. Samimi olsa yoksulları düşünür. Bütçeler yapılırken ödenekler belirlenir. Her harcamada artış var ama ayrılan 2 ödenek tamamı kullanılmamış. Birincisi şehit yakınları ve gazilerle ilgili. Niye şehit yakınları ve gazilerin sırtından tasarruf ediliyor. O ailelere sesleniyorum. Gün gelir onlara övgüler dizersiniz bu kardeşinize destek vermezsiniz ama biz yine de sizlerin hakkını savunacağız. İkincisi de bağımlılıkla mücadele, yani uyuşturucuyla mücadelede ayrılan para harcanmamış. Çünkü bunlar uyuşturucu baronlarıyla iç içe oldukları için bu tablo meydanda.

ERDOĞAN’A FİLİSTİN MİTİNGİ TEPKİSİ

Nasıl bir cumhuriyet? Özgürlükçü, adaletli, dış politikasıyla tüm mazlum ülkelere örnek olan bir cumhuriyet istiyoruz. Filistin’de kan akıyor. Başkenti Kudüs olan bir Filistin’i her yerde destekliyoruz. Miting yapıyor ya sen muhalefetsen miting yap.

Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kuracağız dedik. Oradaki barış ve huzur bize de yansıyacaktır. Orada akan her kan bizim kanımızdır. Devrimci söz verdi mi kapı gibi sözünü tutar. Seni de sözde kefenle karşılıyorlardı, onlar nerede? Devrimcilik yürek ister adalet ister. Beni dışişleri bakanlığının eskiden olduğu gibi olduğuna kim inandırabilir?”

ATATÜRK CUMHURİYETİ KURARKEN HAKİMİYET MİLLETİNDİR DEMİŞTİ

Ne Gazze’ye gitti ne de başka bir yere. Saray’ın dışına çıkmadı. Bol bol ahlâki ve siyasi meşruiyeti olmayan videolar dolaştırdı ve Cumhurbaşkanlığı’nı sahtekârlık yaparak kazandı. Atatürk, Cumhuriyet’i kurarken ‘Hâkimiyet milletindir’ demişti.

KURULTAY AÇIKLAMASI

Güzel bir kurultay yapacağız, keyifli bir kurultay yapacağız. Barış içinde bir kurultay yapacağız. Birlikte bayram havası içinde bir kurultay yapacağız.

Cumhuriyetimizin 100. yılı! Siyasilerden mesajlar…