Kılıçdaroğlu’ndan Boğaziçi açıklaması: Çekilmesi lazım

Yayın tarihi: 2 Şubat 2021 Salı 4:02 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2021 Salı 4:02 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan AKP’li Melih Bulu’ya karşı eylemlerini sürdüren öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterirken, “Öğrenciler istemiyor, öğretim üyeleri de istemiyor. Bir aydan fazladır bir yardımcı dahi bulamadı, o zaman çekilmesi lazım” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, genel merkezdeki çiftçi buluşmasında Boğaziçi Üniversitesi’deki eylemlere ilişkin açıklama yaptı. Herkesin çocuklarını üniversiteye gitmesini istediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bizden daha fazla imkana sahip olsunlar, el aleme muhtaç olmasınlar, onları evlendirelim, güzel torunlarımız olsun diye her anne ve babanın beklentisi vardır. Çocuklarımız üniversiteye kazandığında seviniriz, gittiğinde de hoşgörüyle onları göndeririz” dedi.

İnsanların, bilmediği pek çok bilgiyi üniversitede öğrendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Üniversiteler bilim yuvasıdır, kavga yuvası değildir. Bilmediğimiz pek çok bilgiyi üniversiteler alır ve toplumla paylaşırlar. Akademik dünyası gelişmiş tüm ülkeler gelişmiştir. Boğaziçi Üniversitesi’nde de güzel çocuklarımız okuyor. Girmek kolay değil, çok başarılı olmanız lazım” dedi.

“KAOSA İZİN VERMEMEK LAZIM”

Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nin kendine özgü geleneklerinin olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Bazı gelenekler, kanunlardan güçlüdür. Üniversiteye bir kişiyi atıyorsunuz. Üniversite kabul etmiyor. Olması gereken ne? Kimse beni kabul etmiyor, ‘büyüklük bende kalsın, ayrılayım’ demesi lazım. Aksi takdirde kaos çıkıyor, kaosa izin vermemek lazım.”

“ÖĞRENCİLER, ÖĞRETİM ÜYELERİ İSTEMİYOR, O ZAMAN ÇEKİLMESİ LAZIM”

12 Eylül 1980 darbesi öncesi ve sonrası yaşanan olayları anımsatan Kılıçdaroğlu, “Bizler geçmişte, hatırlarız, 80 öncesi ve sonrasını. Pek çok insan hayatını kaybetti. Kimi ‘sağ’ dedi, kimi ‘sol’ dedi, başkaları ellerine silah verdi, gençlerimiz birbirini öldürdü. Türkiye böyle bir sürecin içine sokulmamalı. Öğrenciler istemiyor, öğretim üyeleri de istemiyor. Bir aydan fazladır bir yardımcı dahi bulamadı, o zaman çekilmesi lazım” diyerek AKP’li Bulu’nun istifa etmesi gerektiğini söyledi.