Kılıçdaroğlu’ndan “Bay Kemal’in Tahtası”nın 10’uncu bölümü: Vizyon konuşmamız lazım

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 10:38 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 11:15 pm

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’dan “Bay Kemal’in Tahtası“nın onuncu bölümünü yayınladı. Kılıçadroğlu, “Türkiye’yi dünya ligine taşımaya hazırız. Artık çalıştıklarımızı uygulama zamanı. Bu sefer Vizyon sıçramamızı anlattım” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’dan “Bay Kemal’in Tahtası”nın yeni bölümünü paylaştı. Kılıçdaroğlu paylaşımında, “Biz Türk devletini yönetmeye her şeyimizle hazırlandık. Onlar tüm enerjilerini kavga ve iftiraya harcadılar, biz geleceği çalıştık. Türkiye’yi dünya ligine taşımaya hazırız. Artık çalıştıklarımızı uygulama zamanı. Bu sefer Vizyon sıçramamızı anlattım” ifadelerini kullandı.

“VİZYON KONUŞMAMIZ LAZIM”

Kılıçdaroğlu videoda şunları söyledi:

“Sevgili halkım, size çalışma tahtamın önünden projelerimizi, yapacağımız yatırımları anlattım. Bugün ise vizyon konuşmamız lazım. Ülkemizin uzun zamandır unuttuğu bir kelime. Haydi başlayalım.

Dünya değişiyor. Ekonomik sistemler dönüşüyor. Yapay zeka ve robotlaşma çoğu sektörde iş gücünü azaltacak gibi görünüyor. Ama buna karşın yine yapay zeka etrafında yepyeni iş alanları ve meslek kolları doğuyor. Dünya ile rekabet etmek için ekonomimizi temelden dönüştürmemiz gerekiyor. Birinci ve İkinci sanayi devrimlerine geç kaldık. İlk sanayi devrimi; kömür, buhar gücü, demiryolları ve telgrafla gerçekleşti. İkinci sanayi Devrimi; petrol, arabalar, radyo ve telefon oldu. Şimdi ise yenilenebilir enerji ve internetle yeni bir devrimin ortasındayız. Türkiye’yi yeni sanayi devriminin tam merkezinde konumlandırmamız gerekiyor. Nasıl mı?

“ENDÜSTRİYEL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Türkiye’nin endüstriyel dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Dirençli, yeni sanayi devriminin altyapısını kuracağız. Öncelikle dijital teknoloji, yapay zeka, makine öğrenimi, sağlık teknolojileri, pil teknolojisi, Fintek ve Blokzincir teknolojileri, haberleşme ve bulut teknolojileri gibi alanları büyüteceğiz. Çip üreteceğiz.

İkincisi, yenilenebilir enerjiye geçiş hareketini başlatacağız. Güneş ve rüzgar santralleri sayesinde enerji ithalatı faturamızı önce azaltacağız sonra ortadan tamamen kaldıracağız. Enerjide bağımsızlığımızı sağlamak önceliğimiz olacak. Akdeniz havzasındaki avantajlı konumumuzu kullanacağız. Akdeniz ülkelerine liderlik edeceğiz.

Türkiye’yi enerji depolama, işleme ve dağıtım merkezi haline getireceğiz. Ve dijital devrimi entegre edeceğiz. Türkiye’yi fosil yakıt uygarlığından yenilenebilir enerji tyoplumuna dönüştüreceğiz.

Kılıçdaroğlu’ndan “Bay Kemal’in Tahtası”nın dokuzuncu bölümü! “Ülkemizi fiber ağlarla öreceğiz”

“DÜŞÜK ÜCRET ÇİLESİ BİTECEK”

Şirketlerimizin dijital ve teknolojik dönüşümü için tüm koşulları hazırlayacağız. Düşük ücret çilesi bitecek. Üniversitelerimiz bilim teknoloji ve sanat üretecek. Her alanda inovasyona öncülük edecek. Yüksek yetenek inşasına odaklanacağız.

“DEPREME DAYANIKLI KENTLER”

Depreme, iklime dirençli kentler inşa edeceğiz. Bu dönüşümü gerçekleştirdiğimizde Türkiye her 10 yılda bir krizlere savrulan bir ülke olmaktan çıkacak. Ekonomimiz krizlere karşı dirençli hale gelecek.

“HAYDİ TÜRKİYE”

Dünyanın ucuz iş deposu olmayacağız. Aksine Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında dünyayla rekabet eden hale geleceğiz. Bilimle, temiz parayla yepyeni bir zihniyet dönüşümüyle yepyeni bir yüzyıla yelken açacağız.

Haydi Türkiye!”