Kılıçdaroğlu’ndan Aynur Doğan’ı yasaklayan AKP’li belediyeye sert tepki

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2022 Pazar 10:39 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 10:19 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Derince Belediyesi’nin söylediği Kürtçe şarkılarla bilinen Aynur Doğan‘ın vereceği konseri, iptal etmesinin ardından, Doğan’ın Kürtçe bir şarkısını paylaşıp tepki gösterdi.

AKP’li Derince Belediyesi, söylediği Kürtçe şarkılarla tanınan Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta Derince Açık Hava Sahnesi’ndeki konseri iptal ettiğini duyurdu. Belediye sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iptal gerekçesini ‘yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı’ ifadeleri ile açıkladı.

Aynur Doğan konserine AKP’li belediye engel oldu

KILIÇDAROĞLU’NDAN SERT TEPKİ

Söz konusu yasağa tepkiler yükselirken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Karara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, ”Gece müzik yasak. Gençler KPOP seviyor, yasak. AKP belediyesinde Kürtçe müzik yasak. Eğlenmeyi yasaklayan bir anayasa değişikliği getirsinler, yakışır onlara. Özgür doğduk, özgür öleceğiz bu vatanda. Bunu kafana sok AKP” diye yazdı.

Kılıçdaroğlu ayrıca Aynur Doğan’ın seslendirdiği ‘Dar Hejiroke’ şarkısını da ‘Geceye Dar Hejiroke iyi gider…’ ifadeleri ile paylaştı.

Ahmet Davutoğlu’ndan Aynur Doğan’ın konser yasağına tepki: Hangi cüretle