Kılıçdaroğlu’ndan ‘terör’ iftiralarına net yanıt! “Bizim iki kırmızı çizgimiz var: Vatan ve bayrak”

Yayın tarihi: 13 Nisan 2023 Perşembe 10:14 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2023 Perşembe 11:45 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın ve trollerin ‘terör’ ile ilgili algı operasyonlarına “‘Bunlar terörle iltisaklı’ diye yalanlar söylüyorlar. Açık ve net söylüyorum. Millet İttifakı’nın iki kırmızı çizgisi vardır. Bir vatan, iki bayrak, nokta. Bir daha ifade edeyim. Mısır’daki sağır sultan da duysun. İki kırmızı çizgimiz var, bayrağımız ve vatanımız” sözleriyle yanıt verdi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) ‘4. Yıl Projeleri Tanıtım Töreni’ne katıldı. Kılıçdaroğlu’na İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da eşlik etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş dört yıllık hizmet dönemlerinde Ankara’da gerçekleştirdikleri projeleri anlattı. ‘Şeffaf ve hesap verilebilirlik’ vurgusu yapan Yavaş, “Türkiye’de de inşallah 15 Mayıs’tan sonra hizmetlerimizi artırarak aynen devam edeceğiz” dedi. Yavaş’ın ardından Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener de kısa bir konuşma yaptı.

Yavaş’ın açıklamlarından öne çıkanlar şöyle:

“Bu sunumu şubat ayında planlamıştık ancak 6 Şubat’ta yaşanan büyük felaket nedeniyle erteledik. Dört yıl önce 2019 seçimleri yaklaşırken Ankaralılara ve tüm Türkiye’ye Cumhuriyetin başkentine yakışan bir yönetim vadetmiştik. Şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir anlayışı misyon edinmiştik. Fitneden, fücurdan, ayrıştırmadan, kavgadan yorulan Ankara’da yeni bir sayfa açıp aydınlık geleceğe ulaşma irademizi beyan etmiştik. Ayırt etmeyeceğiz demiştik. Işığımız adalet, terazimiz vicdan, gönlümüz hak, aklımızda halk olacak, bize katılın demiştik. 6 milyon Ankaralıya birlik ve beraber yakışır demiştik. 4 yıl önce yola çıktık ve kolları sıvadık. Vakit kaybetmeden çalışmaya başladık. Sayın genel başkanlarım, Millet İttifakı olarak sizler bir araya geldiniz. 2019 Yerel Seçimleri’nde 11 büyük şehir belediyesinin kazanılması ve farklı bir yönetim anlayışının sergilenmesi için bizlere fırsat verdiniz. Göreve başladıktan sonra tüm ihalelerimizi canlı yayınlamaya başladık. Tamamı YouTube’da, internette sonsuza kadar kalacak.”

ABB Başkanı Mansur Yavaş

“DOĞRULUK, ŞEFFAFLIK, ADALET GİBİ DEĞERLER METRELERLE ÖLÇÜLMEZ”

“Bilançolarımızı halkımızla paylaştık. Biz, şeffaf olacağız, hesap vereceğiz dediğimizde hafife aldılar. Ama biz tüm bu uygulamalar sonucunda uluslararası şeffaflık ödülünü Ankara’mıza kazandırdık. Ankara Kent Konseyi’miz Türkiye’nin en büyük kent konseyi haline geldi. Dört yıldır ellerinde bir metre Ankara’da beton arıyorlar. İcraatı dökülen beton zannedip bize duyulan güveni anlamıyorlar. Doğruluk, şeffaflık, adalet gibi değerler metrelerle ölçülmez. Hatırlarsanız sosyal yardımları kesecek demişlerdi. Biz bu yardımları kimseyi rahatsız etmeden çağdaş bir hale getirdik. Hemşehrilerimizi herkesin önünde gıda kolisi vermek suretiyle rencide eden sistemi kökten değiştirdik. Artık bir elin verdiğini diğeri görmüyor. Gösteriş yok, dayatma yok, rencide etmek yok, bir tüccarı zengin etmek yok. İşte bu bir şehrin baştan aşağı dayanışma projesidir. Türkiye’de de inşallah 15 Mayıs’tan sonra bu yardımları artırarak aynen devam edeceğiz. Maaşları bile ödeyemez demişlerdi, bugün ABB bırakın maaşları onlardan kalan 5 milyarlık borcu ödedi. Uluslararası Fitch raporuna göre ise mali bilançosu en sağlıklı belediye yine ABB oldu.”

“15 MAYIS’TAN SONRA TÜM TÜRKİYE’DE BİR AİLE OLACAĞIZ”

“Başörtüsünü yasaklayacaklar, personeli işten çıkaracaklar demişlerdi, birileri daha da ileri gidip, ‘bunlar kazanırsa başörtülüler sokakta yürüyemeyecek hale gelir’ demişti. ABB dört yılın sonunda mutlu şehirler endeksinde bronz sertifika aldı. Üniversite memnuniyet araştırmasında dokuzuncu sıradan ikinci sıraya yükseldi. Ne personel işten atıldı ne de insanların inancına karışıldı. Tam aksine ayrımcı zihniyet ortadan kalktı. Şimdi seçimler yaklaşırken, aynı cümleleri bu sefer Türkiye’de yeniden yaymaya başladılar. 15 Mayıs’tan sonra tüm Türkiye’de bir aile olacağız. Hem askeri, hem polisi, memuru zorla siyasi mitinglere gitmek zorunda kalmayacak. Rant düzenleri bozulacak diye çekinenler bizler için beceremez yönetemez demişlerdi. Geçen yıl dünya belediye başkanları başkent ödülünün sahibi olduk.”

“25 YILDIR ALIŞILAN DÜZENİN DEĞİŞMESİ ORTAK VE GÜÇLÜ İRADENİN ESERİDİR”

“Ankara artık rant kulelerinin değil saydamlığın kenti, artık Ankara ayrıştırmanın değil umudun kenti. Ankara artık ortak akıl diyenlerin kenti. Ankara bereketin ve huzurun kenti. Bu değişimi tek başımıza başaramazdık. Büyük dönüşümler ortak ve güçlü iradeyle gerçekleşir. 25 yıldır alışılan düzenin değişmesi bu iradenin eseridir. Üstelik ekonomik sıkıntıların yanında bu dört yılda, sel oldu, pandemi oldu, yangın oldu, deprem oldu. ABB her bir vatandaşının yanına ‘buradayım’ diyerek koştu. Tüm bu zor zamanlarda elini taşın altına koyan personellerimize ve hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yurt sorunu yaşandı binlerce öğrencimize kucak açtık. Bir belediye insanın doğumundan vefatına kadar ona en yakın olan kurumdur. SMA testlerini başlattık. Eğitimde fırsat eşitliği için servis, kırtasiye ve kantin ücretlerini ödemeye başladık. Dün Sayın Cumhurbaşkanı üniversite öğrencilerine 10 GB internet vadetti. Pandemi döneminde bu verilemedi. Ancak pandemi döneminde ABB olarak, çocuklar eğitimden mahrum kaldıklarında dahi veremedikleri interneti biz verdik. Tam 74 bin öğrencimize 9 ay boyunca 10 GB ücretsiz internet desteği sunduk.”

KARAMOLLAOĞLU: EKLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM KENDİSİNİ TEBRİK EDERİM

Programda konuşan Karamollaoğlu, “Sayın Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ı dinledik. Ben kendisini dinledikten sonra ekleyecek söz bulamıyorum. Kendisini tebrik ediyorum. Çok büyük ve önemli projelere imza atmışlar. Eğer elleri tutulmasaydı eminim ki çok daha büyük projeleri gerçekleştirmiş olacaklardı. Kendisini tekrar tebrik ediyorum.” dedi.

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu

AKŞENER: ONUR VE ŞEREF DUYARAK İZLEDİK

Akşener ise şunları söyledi: “Mansur Bey’in yaptığı hizmetleri izledik. Gururumuz fışkırarak, onur duyarak, şeref duyarak izledik. Sosyal belediyecilik neymiş, hırsızlık yapmadan vatandaşa ulaşmak neymiş, çalmadan çırpmadan hizmet neymiş, adam kayırmadan, her gence aileye ulaşabilmek neymiş gösteren hizmetlerini Mansur Bey’in ağzından dinledik. Bir taraftan eli kolu bağlanmış, bir taraftan borç ödemiş, bir taraftan da inanılmaz projeler hayata geçirmiş… Derin yoksulluk yaşıyoruz. O evlerde Mansur Bey’in kartlarını gördüm. Çocuklarına et ve süt alabilmek için Mansur Yavaş’a gözyaşları içinde teşekkürlerini gördüm. Annelerin, memleketindeki annelerine gözyaşları içinde anlattığını gördüm. Demek ki bütün iftiralar yalanmış, dolanmış” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi:

“Hizmetlerinizi Ankara’ya sundunuz. Büyük bir keyifle başarılı çalışmalarınızı izledik. Dolayısıyla herkesin huzurunda, en azından CHP Genel Başkanı olarak sizlere teşekkür ederiz. Mansur Başkan konuşurken, ‘hesap vermeye geldik’ dedi. Ne kadar özlemişiz değil mi? Toplanan her kuruşun hesabını milletine vermek ve o onuru yaşamak. Her demokraside olması gereken temel bir kural. O kadar yabancılaştık ki, birisi gelip de bizlere ‘Sizin paranızı şuralara şu şekilde harcadım, miktarı şuydu, ihaleleri kamuya açık yaptım’ diyerek halkına hesap veriyor. İşte demokrasi budur. Türkiye’nin kurtuluş yolu da budur. Millet İttifakı’nın belediye başkanları yapmış oldukları bütün harcamaların hesabını veriyorlar. Dolayısıyla onların yaptığı çalışmalar sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde yankılanıyor. Engelleri aşmak için gösterdikleri çabalar her yerde dillendiriliyor. Az önce başkan dedi, “Metroyu yapacağız izin vermiyorlar, siz yapın diyoruz onlar yapmıyorlar’. Sayın başkanım Allah nasip eder, siz de Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaksınız. O izin verilmeyen belgelerin tamamına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak imza atacaksınız.”

“MİLLET İTTİFAKI’NIN İKİ KIRMIZI ÇİZGİSİ VAR, VATAN VE BAYRAK”

“Bir şey daha. ‘Efendim bunlar terörle iltisaklı, bunla işbirliği falan’ bir sürü laflar, bir sürü palavlar, yalanlar söylüyorlar. Açık ve net söylüyorum. Millet İttifakı’nın iki kırmızı çizgisi vardır. Bir vatan, iki bayrak, nokta. Bir daha ifade edeyim. Mısır’daki sağır sultan da duysun. İki kırmızı çizgimiz var, bayrağımız ve vatanımız. Gözümüzü kırpmadan bayrağımızı indirmeyiz, vatanımızı terk etmeyiz. Hiç kimse endişe etmesin.”

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

“TÜRKİYE’Yİ MÜLTECİ KAMPINA DÖNÜŞTÜRDÜLER, BUNLARIN TAMAMINI DÜZELTECEĞİZ”

“Dolayısıyla iktidar olduğumuzda göreceksiniz, nasıl bir Türkiye olduğunu göreceksiniz. Ayrılığın olmadığını, her evde huzur ve bereketin olduğu bir Türkiye’yi, bir mülteci kampı değil, onuruyla yükselen bir Türkiye’yi göreceksiniz. Türkiye’yi mülteci kampına dönüştürdüler. Göreceksiniz bütün bunların tamamını düzelteceğiz. Beraber, birlikte düzelteceğiz. Millet İttifakı olarak düzelteceğiz. Dünyaya örnek olacak pek çok projeye imza atacağız. Türkiye’yi kendi bölgesinin en güçlü ülkesi haline getireceğiz. Akdeniz Havzası’nı göreceksiniz. Nasıl bir üretim merkezine dönüştüğünü göreceksiniz. Gerçekten de ülkemize baharı getireceğiz. Kışın sonu bahardır.

“SAKIN OLA Kİ 14 MAYIS’TA İŞİM VAR, TATİLE GİDECEĞİM DEMEYİN”

“Baharı getirecek olan sizlersiniz sevgili gençler. Sakın ola ki bu pazar işim vardı demeyin. 14 Mayıs’ta tatile gideceğim demeyin. Sandığa gidip oyunuzu kullanacaksınız. Sandığa sahip çıkacaksınız ve dünya siyaset tarihine çok önemli bir armağan bırakacaksınız. Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla biz Türkiye Cumhuriyeti’nin gençleri olarak değiştirdik diyeceksiniz.”

“ÜLKEMİZE BAHARI GETİRECEĞİZ HİÇ ENDİŞE ETMEYİN”

Başkan söyledi, efendim ‘Bunlar gelecek yardım kesilecek’… Tam tersine biz geldik yardımlar arttı. Ama bizim yardımlarımız onlarınki gibi değil. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. İnsanların yoksulluğunu afişe etmeyeceksiniz. Temel hedefimiz bu. Bunu gerçekleştireceğiz. Hiç endişe etmeyin ülkemize baharı getireceğiz. Güzellikleri, barışı, huzuru, bereketi ve en önemlisi zenginliği getireceğiz. Bunun sözünü veriyoruz.”

Kemal Kılıçdaroğlu ilk 100 günde yapacaklarını açıkladı

Kılıçdaroğlu ile Akşener iftara minibüsle gitti

Özgür Özel: Çatlayın Kürtler de Kılıçdaroğlu’na oy veriyor