Kılıçdaroğlu’na yakın olduğu söylenen Karaman il yönetiminden Özgür Özel kararı

Yayın tarihi: 2 Kasım 2023 Perşembe 12:09 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2023 Perşembe 12:10 pm

CHP Karaman İl Başkanı Recai Evcen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Pazar günü yapılacak olan Büyük Kurultay’da Genel Başkan adayı Özgür Özel‘i  destekleyeceklerini açıkladı.

Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediği söylenen CHP Karaman İl Başkanlığı Pazar günü yapılacak olan Büyük Kurultay’da Özgür Özel’i destekleme kararı aldı. Karaman İl Kongresi’nde CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel ile CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak arasında tartışma yaşanmıştı.

Özgür Özel’den TELE1 ailesine ‘taahhüt’! “Bunun hesabını bana sorsunlar”

Evcen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ilçe başkanlıkları ile yaptıkları görüşmeler sonucunda “partide değişim olması” yönünde görüş birliğine vardıklarını kaydetti.

Evcen şunları söyledi:

Kongreler sürecinde örgütümüz ile birlikte hareket edeceğimize yönelik söz vermiştik. Cumhuriyet Halk Partisi 38’inci Olağan Kurultayımız için Merkez, Ermenek, Sarıveliler, Ayrancı, Kazımkarabekir ilçelerimiz ile örgüt toplantıları gerçekleştirdik. (Başyayla ilçemizdeki yoğun elma toplama dönemi nedeniyle sadece ilçe başkanımız ile görüşme yaptık) Örgüt toplantılarımızda görüş belirtmek isteyen her üyemize süre sınırı koymadan konuşma imkanı verdik. Toplantılar sonucunda, Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Örgütü, partide bir değişim olması gerektiğine ilişkin görüş birliğine varmıştır. Kurultay sonucunda kim genel başkan seçilirse seçilsin partimiz adına canla başla çalışacağımızın sözünü verme ile birlikte, örgütümüzün kararını yerine getirmek için Karaman İl Başkanı olarak CHP 38. Olağan Kurultayında Grup Başkanımız ve genel başkan adayımız Sayın Özgür Özel’e destek verme kararı aldım”

Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu’na: Kaç kez kaybettik yanında durduk artık kaybedemeyiz

ÖZTRAK İLE ÖZEL ARASINDA POLEMİK

CHP’de Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, partinin Karaman İl Başkanlığı Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılmıştı.. Toplantıda ikili arasında “MYK” polemiği yaşanmıştı. CHP’de figür sayısının az olduğunu söyleyen Özgür Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset odakları aşındı, törpülendi ve görünmez oldu. MYK üyelerinin görünmesi lazım, biliniyor olması lazım.” demişti. Faik Öztrak bu sözlere, “MYK’daki tüm arkadaşlarımız, her yerde büyük kitleleri peşlerinden sürükleyebilecek, Türkiye’de her alanda önder olabilecek, kabiliyetlere sahip olan arkadaşlarımızdan oluşmuştur. Bu konuya açıklık getirmek istedim.” diye yanıt vermişti.

KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEDİĞİ SÖYLENMİŞTİ

Karaman İl Kongresi sonrasında CHP’li kurmaylar tarafından Ahmet Recai Evren’in Kılıçdaroğlu’na desteği ile bilindiği sosyal medyada paylaşılmıştı.