Kılıçdaroğlu yol haritasını belirledi! Karadeniz’de İmamoğlu İç Anadolu’da Yavaş

Yayın tarihi: 8 Mart 2023 Çarşamba 12:12 pm - Güncelleme: 8 Mart 2023 Çarşamba 2:03 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 19 Mart’ta adaylık tanıtımını düzenleneceği öğrenildi.  Kılıçdaroğlu’nun mitinglerine Karadeniz’de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; İç Anadolu’da da ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın katılacağı dile getirildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığının ilan edilmesinin ardından artık salı günkü grup toplantılarına katılmayacağını açıkladı.

HER SALI FARKLI BİR İLDE HİTAP EDECEK

Kılıçdaroğlu’nun her salı farklı illerde 13.30’da konuşma yapacağı öğrenildi. İlk şehir ziyaretini depremin merkez üssü Kahramanmaraş’tan başlatacak olan Kılıçdaroğlu, afet bölgesinde en az 3 gün boyunca kalacak. Kılıçdaroğlu’nun şehir ziyaretlerine Millet İttifakı’ndaki genel başkanların da katılacağı dile getirildi.

Miting hazırlıklarına da başlayan Kılıçdaroğlu’nun yurt dışında bir miting hazırlığı içerisinde olduğu da öğrenildi. Karadeniz’de düzenlenecek mitinglere İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı ifade edilirken İç Anadolu’daki mitinglere de ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın katılacağı bildirildi. 

PARTİLERE ZİYARET

Kılıçdaroğlu’nın ilk olarak Meclis’te grubu olan partileri ziyaret edeceği öğrenildi. HDP’yi de ziyaret edeceği belirtilen Kılıçdaroğlu’nun ziyaretlere gelecek 2 hafta içerisinde yapması planlanıyor.

ADAYLIK LANSMANI

Kılıçdaroğlu’nun adaylığının tanıtımı için yapılacak organizasyonun tarihi olarak 19 Mart’ın konuşulduğu öğrenildi. Deprem felaketi nedeniyle lansmanın sade planlandığı ve parti bayraklarına yer verilmeyeceği dile getirildi. Lansmanın Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşeceği de dile getirildi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun adaylığı sonrası ilk anket! Fark çok büyük