Kılıçdaroğlu yineledi! ‘Bedel ödeyeceksiniz’

Yayın tarihi: 10 Kasım 2021 Çarşamba 2:57 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 2:36 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini İstanbul’u talan edecek Kanal İstanbul projesi üzerinden hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. Büyükelçilere yazdığı mektubu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “İstanbul’u kim yağmalarsa ağır bedeller ödeyecektir” sözlerini yineledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk’ü anma programında yaptığı konuşmada, Kanal İstanbul projesine ortak olmamaları için bazı ülkelerin büyükelçilerine mektup yazan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Kılıçdaroğlu, “Mustafa Kemal’in kurduğu partinin başındaki zatın bunların hiçbiri için yabancı büyükelçilere Türkiye’nin çıkarını korumak adına mektup yazdığını görmedik duymadık. Ülkenin en büyük yatırımını engellemek için tamamı yalan ifadelerle kendi iş insanlarımızı tehdit ediyor. Türkiye’ye karşı ittifak çağrısı yapıyor. Gazi hayatta olsaydı bunları o partiden sopayla kovalardı” ifadelerini kullanan Erdoğan’a yanıt verdi.

“ARTIK YAZILI İMZALI OLARAK ELLERİNDE VAR”

Yazdığı mektubu ve sözlerini yineleyen Kılıçdaroğlu “İhaleye dışardan da gelebilirler. İstanbul’un talan edilmesini istemiyoruz. Yabancıların da talana ortak olmasını istemiyoruz. Sadece bizim insanları değil büyükelçilere de yazdım. Eğer Kanal İstanbul’a sizin ülkelerinizden bir şirket, bir kişi bir müteahhit girer İstanbul’u talan eder yağmalarsa o da ağır bedeller ödeyecektir dedim.” sözlerinin yer aldığı videoyu paylaştı.

Kılıçdaroğlu paylaşımına “Büyükelçiliklere yazdım; ülkelerinizden birileri gelip, Kanal İstanbul talanına katılırsa, bedelini öder dedim. Artık yazılı imzalı olarak ellerinde var, kimse bilmiyorduk, duymadık diyemez.” notunu düştü.

Erdoğan 10 Kasım’da da CHP’yi hedef aldı: Gazi, sopayla kovalardı