Kılıçdaroğlu: Yeter, yorulduk! Gitsin sarayında otursun

Yayın tarihi: 11 Şubat 2023 Cumartesi 4:37 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2023 Cumartesi 5:35 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, deprem felaketindeki iktidarın organize olmamasına isyan etti. Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saray’da oturmasını tavsiye ederek, “İktidarı yönetenlerin ciddi sorumluluğu vardır. Covid oldu 5 maskeyi dağıtamadınız. Bırak bu millet bütün sorunları çözer” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda afet ile ilgili son durumu aktardıktan sonra basın açıklaması düzenledi. Kılıçdaroğlu, binlerce kişinin öldüğü felaketin 6ç. gününde hala organizasyon eksikliklerine tepki gösterdi. AKP iktidarının felaket için ‘asrın felaketi’ tanımlanmasını sorumluluktan kaçmak için söylediğini belirten Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi:

“Ciddi koordinasyon eksiliği şu ana kadar giderilemedi. Yanan sorunlar derinleşiyor. Gittiğimiz yerlerde insanlar soğukta titriyorlar.

İhtiyaçlar karşılanmadığı sürece insanlarda umutsuzluk çıkıyor. Bunun giderilmesi lazım. Bir şeyi beceremeyince ortaya başka bir hedef koyuyorlar.

Efendim, Asrın felaketi demek şu demektir. ‘Asrın felaketi ile karşı karşıya kaldık. Biz asrın felaketi karşısında çaresiz kaldık’ demektir. Elin oğlu sorunu çözüyor da biz niye çözemiyoruz?

Algı operasyonu ile olayı çok fazla büyütüp arkasından sıyrılmak istiyorlar.

İktidarı yönetenlerin ciddi sorumluluğu vardır. Covid oldu 5 maskeyi dağıtamadınız.

Şimdi Türkiye bir deprem gerçeği ile karşı karşıya efendim bu sefer, “asrın felaketi.”

Bizim belediye başkanları bütün engellemelere rağmen felaket bölgelerine ulaşmışsa devasa Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetiyorsun kardeşim ya. Neredesin sen ya? Neredesin. Çekil sarayına otur, bırak bu millet kucaklaşarak bütün sorunlarını çözer. Nitekim, Türkiye seferber olmuş vaziyette. Herkes sorunu çözmek istiyor. İnsanlar her yerde engeller ile karşılaşıyor. Bırakın bu engelleri. ”

 

“YETER YORULDUK GİTSİN SARAYINDA OTURSUN”

CHP lideri, konuşmasından kısa bir süre sonra Twitter hesabından paylaşımlar yaptı. iletişim Başkanlığı’nın algıyı koordine etmeye çalıştığının altını çizen Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi:

“Bölgedeki manzaraları gören bir insan acıyı yüreğinde hissetmezse, insanlığını sorgulasın. Saray depremi koordine edemedi, İletişim Başkanlığı algı koordine ediyor.Covid olur, 5 maskeyi dağıtamazlar, İletişim Başkanlığı hemen propagandaya başlar.

Ekonomiyi çökertirler, insanlarımız büyük zorluklarla baş başa kalır, İletişim Başkanlığı hemen propagandaya başlar.Şimdi de “Asrın Felaketi” kampanyasını başlatmış. Elinden gelen tek şey hamaset, boş sloganlar, dünya lideri zırvaları. Devleti yönetmeyi bilmiyor, bu kadar basit. Yeter, yorulduk! Gitsin sarayında otursun, millet dayanışma içinde, bıraksın herkes işini yapsın.”