Kılıçdaroğlu: Yarın Özgür Bey daha sonra bir başka arkadaşımız adaylığını ilan edecek

Yayın tarihi: 14 Eylül 2023 Perşembe 12:58 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe 1:38 pm

Değişim tartışmalarının gölgesindeki CHP’de, kurultay süreci tüm hızıyla devam ediyor.  Özgür Özel‘in yarın adaylığını ilan edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bir arkadaşımız İstanbul’dan mektup yazmış. Ben de adaylığımı genel merkezde ilan edebilir miyim diye. Tabi dedik” dedi.

Siyasi partiler, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için çalışmalarına başlarken, muhalefet partileri arasında bir ittifak olup olmayacağı da merak konusu. İYİ Parti, yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceğini açıkladı. Karara ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk değerlendirme geldi. Kılıçdaroğlu, “Bir siyasi partinin aldığı kararı saygı ile karşılayacağız. Seçimdem sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti” ifadelerini kullandı.

“CHP DİĞER PARTİLER GİBİ DEĞİL, HERKESİN ADAY OLMA HAKKI VAR”

Kılıçdaroğlu, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ile yaptığı görüşme sonrası açıklama yaptı. Özgür Özel‘in genel başkanlık için adaylığını açıklayacak olmasına değinen Kemal Kılıçdaroğlu, “Gayet güzel. CHP diğer partiler gibi değildir. Herkesin aday olma hakkı vardır” dedi.

KILIÇDAROĞLU, “ÖRGÜT ADAY GÖSTERİRSE ADAY OLURUM” DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde kendisi için “Koltuğu kaybetmemek için insan üstü bir çaba sergiliyor” diyen gazeteci Deniz Zeyrek’i aramış ve “Ben aday olmayacağım. Daha önce de hiç aday olmadım. Hiç dilekçe vermedim. Örgüt aday gösterdi. Yapılacak kurultayda da ben aday olmak için başvurmam, dilekçe vermem. Örgüt aday gösterirse aday olurum” demişti.

Özgür Özel’in adaylığını açıklaması beklenirken Kılıçdaroğlu’na sürpriz rakip!