Kılıçdaroğlu yangın bölgesinde: Hayatımda bu kadar beceriksiz yönetim görmedim

Yayın tarihi: 22 Haziran 2022 Çarşamba 8:18 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2022 Çarşamba 9:33 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Marmaris’te yangın bölgesini ziyaret etti. Yangınların doğru yönetilmeyişine değinen Kılıçdaroğlu, “Hayatımda bu kadar beceriksiz bir yönetimi hiç görmedim” dedi.

Kılıçdaroğlu yangın bölgesinden yaptığı konuşmada, “Her yıl Türkiye’de orman yangınları bir şekilde oluyor. Geçen yıl zaten büyük ölçüde ciğerlerimiz yandı. Çağrıda bulunduk ‘Neden zamanında önlem almadınız? Neden Türkiye ormanlarını yakıyor ve Neden iktidar izliyor?’ Önlem alacaklarını ifade ettiler, ihale açtıklarını ifade ettiler. Hayatımda bu kadar beceriksiz bir yönetimi hiç görmedim. Orman yangınlarının olacağını herkes biliyor, Akdeniz havzasının ne kadar duyarlı bir bölge olduğunu tüm dünya biliyor” ifadelerini kullandı.

THK’nın eski uçaklarının yerine daha da eskisi getirildi

BURAYA YÖNETİMİN BECERİKSİZLİĞİNİ BÜTÜN DÜNYA GÖRSÜN DİYE GELDİM

Kılıçdaroğlu, “Ne olacakmış, 2 Temmuz’dan sonra uçaklar gelecekmiş. Yani 2 Temmuz’a kadar biz ormanların yanmasını seyredecek miyiz? Nasıl bir yönetimdir, nasıl bir anlayıştır anlamış değilim. Buraya özellikle geldim. Bir yönetimin beceriksizliğini bütün dünya görsün diye geldim.” diye konuştu.

“PARANIZ YOKSA GÖREVİ BİZE VERİN”

“Neden önlem almadınız?” sorusunu soran CHP lideri, “Beşli çeteye gelince on dakikada ihale biter. Bu ihale neden bitmiyor? Hangi gerekçeyle bitmiyor? Gece görüş sistemi yok. Paranız yoksa çıkın paramız yok ihaleyi bitiremedik deyin, verin görevi bize biz yapalım. Açarız bir kampanya, gece görüşü olan uçağı da helikopteri de getiririz.

“MİLLETİN BAŞINA BELA OLDULAR, BİR AN ÖNCE GİTSİNLER”

Sandık çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, “Dediğim gibi beceriksiz bir yönetim var. Ne yaptığını bilmeyen bir yönetim var. Milletin başına bela oldular, bir an önce gitsinler. Bir an önce bu ülkenin başından bunlar gitsinler. Keyif çatıyorlar, üzülüyorum. Bu ülkenin akciğerleri yanıyor. Gerçekten üzülüyorum. Bir an önce gitsinler, getirsinler sandığı ‘Biz yönetemiyoruz’ desinler” diye devam etti” şeklinde konuştu.

“BİR SÜRE SONRA KABAHATİ RÜZGARDA BULACAKLAR”

Kılıçdaroğlu sözlerine “Beceremiyoruz desinler. Biz ranta çalışıyoruz, biz beşli çeteye çalışıyoruz, biz çetelere, biz oligarklara, biz uyuşturucu baronlarına çalışıyoruz desinler; sandığı getirsinler. Bu ülke insan gibi yönetilsin. Bu ülkenin çıkarları korunsun, ormanları korunsun, ağaçları korunsun, insanları korunsun. Yeter artık, bıçak kemiğe dayandı. Yazık günahtır. Şu manzarayı görüyorsunuz, emin olun bir süre sonra bunlar kabahati rüzgarda bulacaklar, kendilerinde bile değil. Bu konuda da maharetliler. İşin özü bunlar artık devleti yönetemiyorlar” diye devam etti.

Kılıçdaroğlu: Tek adam rejimini kabul etmiyoruz