Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun çağrısından sonra Kızılay’ın stokları yükseldi

Yayın tarihi: 16 Nisan 2023 Pazar 11:55 am - Güncelleme: 16 Nisan 2023 Pazar 11:55 am

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘kan bağışı’ çağrılarının ardından Kızılay stoklarının 25 bin üniteye kadar yükseldiğini açıkladı.

Ulusal kan stoklarının asgari seviyenin altına düştüğünü açıklayan Kızılay, stokların yükseldiğini açıkladı. Türk Kızılay Genel Sekreteri Ramazan Saygılı, “Deprem sonrası alınan bağışlarla 90 bin ünite ile tüm depremzedelerin kan ihtiyacı yüzde 100 oranında karşılandı. Ancak ramazan ayında stoklar 20 bin üniteye gerilemişti. Yaptığımız çağrılarla bu oran son 3 günde günlük 25 bin üniteye kadar yükselerek toparlanma eğilimine girdi” dedi.  Saygılı, “Ulusal kan stokumuzu 50 bin ve üzerine çıkarmamız için tüm kan dostlarımızı bağış yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU ÇAĞRI YAPMIŞ, İMAMOĞLU KAN VERMİŞTİ

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kızılay’ın kan stoklarının düştüğünü açıklamasının ardından sosyal medya hesabından, ““Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Her yıl ramazan ayında yaşanan kan bağışlarındaki düşüş, afet illerimizde kan bağışı alınamaması ancak ihtiyacın sürmesi, ülkemizdeki tüm hastanelerde kan ihtiyacının artması sonucu kan stoklarının azalması nedeniyle, kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Kızılay, ulusal güvenli kan temininden sorumlu tek kuruluştur” paylaşımını yaparak kan bağışı çağrısında bulunmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da duruma tepki göstermiş, sosyal medya hesabından “Kızılay çok kan kaybetti. Kızılay’ın başındaki şahıs bu görevde olduğu müddetçe kan bağışı sorun olmaya devam edecek. Bu yönetime milletin güveni kalmadı. Ertelenen ameliyatlar, tükenen stoklar büyük sorun! Emin olun, bu yönetim görevden alındığı anda bağışlar hızla artacaktır” paylaşımını yapmıştı.

İmamoğlu daha sonra Kızılay’ın Sultanahmet’teki kan alma merkezine giderek kan bağışında bulunmuştu.

İmamoğlu Kızılay’a kan bağışladı