Kılıçdaroğlu ve eşinden apartman görevlisi çifte ziyaret: Türkiye’de insanların derdi çok

Yayın tarihi: 13 Ocak 2021 Çarşamba 2:18 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2021 Çarşamba 2:18 pm

Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile apartman görevlisi bir çiftin evini ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, apartman görevlilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerken, asgari ücretle geçinmenin zorluğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Mamak ilçesinde apartman görevlisi olarak çalışan Hüsamettin ve Nuray Büke’nin evini ziyaret etti.

“Türkiye’de insanların derdi çok” diyen Kılıçdaroğlu, “Markette sorun var, sokakta sorun var, kahvede sorun var, her yerde sorun var. Oysa siyasetin görevi çocuklara güzel bir Türkiye bırakmak olmalı. Okusunlar, çalışsınlar, bir yerlere gelsinler, daha iyi imkanlara sahip olsunlar; hepimizin ortak arzusu bu.” ifadelerini kullandı.

Evlere temizliğe gittiğini belirten Nuray Büke’nin “Asgari ücretle geçinmek çok zor” sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, bir kişinin kazandığı asgari ücretle bir ailenin geçinmesinin zorluğuna dikkati çekti.

Hüsamettin Büke’nin, bazı apartman görevlilerinin maaş alamadığını, bazılarının ise sigortasının yatırılmadığını söylemesi üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Sigorta, gelecek demek. Bir emeklilik hakkını kazanması lazım insanların, sağlık sisteminden yararlanması lazım ailelerin.” ifadesini kullandı.

Evden ayrılırken başka bir apartman görevlisiyle de konuşan Kılıçdaroğlu, sayılar 1 milyona ulaşan apartman görevlilerinin örgütlenmelerinin önemini vurguladı. Kılıçdaroğlu, bir dernek çatısı altında örgütlenecek apartman görevlilerinin, seslerinin daha gür çıkacağını belirtti.