Kılıçdaroğlu’ndan ‘boykot’ açıklaması: Emine Hanım çantasını Saray’da yaksın

Yayın tarihi: 27 Ekim 2020 Salı 1:44 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2020 Salı 3:51 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun pandemi toplantısına çağrılmaması üzerinden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya yüklendi. Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa mallarını boykot çağrısına, “Vatandaşın Fransız malı alacak hali mi kaldı?” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, vatandaşı salgından kurtarmak için çalışmaları gerektiğini belirterek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun pandemi toplantısına çağrılmamasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun pandemi toplantısına çağrılmaması üzerinden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya yüklendi, “Sayın valiye hatırlatmak isterim sen arabanda Türk bayrağı kullanan bir kişisin. Öyle bir toplantı yapılınca da İBB Başkanını davet etmek zorundasın” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa mallarını boykot çağrısıyla ilgili Kılıçdaroğlu, “Beyefendi Fransız mallarını boykot edin diyor. Vatandaşın Fransız malı alacak hali mi kaldı? Fransız uçakları var, satsın hemen. Emine hanımın çantası var. Onu da Saray’ın bahçesinde yaksın, protesto ediyorum desin” ifadesini kullandı.

Erdoğan’dan Fransa malları için boykot çağrısı: Asla iltifat etmeyin, satın almayın

“SEN ARABANDA TÜRK BAYRAĞI TAŞIYAN KİŞİSİN”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“İstanbul’da pandemi dolayısıyla bir toplantı yapılıyor. Bu toplantıya İBB Belediye başkanı davet edilmiyor? Niçin? Bu davet yapılmamanın bir ağırlığı var. Biz sindirememişlik var. Demokrasiyi sindirememezlik. Başarıyı sindiremiyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, “Ekrem Bey İstanbulluların oyuyla geldi. Ekrem Bey bunlar AK Partili bunlara hizmet götürmeyelim dedi mi? Hayır, tam aksine. Bir pandemi toplantı yapılıyor İBB başkanı davet edilmiyor. Doğru değil. Sayın valiye hatırlatmak isterim sen arabanda Türk bayrağı kullanan bir kişisin. Sen hükûmetin hem devletin temsilcisisin. Sen bu bayrağı kullanıyorsan bayrağın gereğini yerine getirmek durumundasın. Öyle bir toplantı yapılınca da İBB Başkanını davet etmek zorundasın. Demokrasiye inanacaksın.”

GRİP AŞISI TEPKİSİ

“Aşı ithal edeceksiniz 11 Eylül’de dilekçe veriyorsunuz 14 Ekim’de aşılar başka yere gitti deniyor. Böyle bir devlet yönetimi olmaz. Bunu özellikle AK Parti’ye oy veren vatandaşlara söylüyorum. Referandumda da evet oyu verdi o vatandaşların büyük bir kısmı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gelirse işler çok hızlı ilerleyecek dendi. Bakanlar bile görüşemiyor Erdoğan’la.

Devlet dediğimiz kurumun adaletle yönetilmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Devlet analığını yani kapsayıcılığını göstermek zorundadır. Devlet ananın adaletle bağdaştığını da ifade etmek gerekiyor. Devlette adalet yoksa devlet de yoktur.”

ENİS BERBEROĞLU KARARINA TEPKİ

“Enis Berberoğlu hakkında her mahkeme kafasına göre bir karar verdi. Anayasa Mahkemesi’ne gitti ve AYM dedi ki burada bir hak ihlali var dedi. Ama bizim yeni Zekeriya Öz’ümüz talimat aldı, ben bu kararları uygulamam dedi. Peki sen hâkim misin? Ben gücümü nereden alıyorum? Hayır vicdanından hukukun üstünlüğünden değil ben gücümü saray dan alıyorum. Ben yeni Zekeriya Öz’üm diyor. Anayasa’nın bağlayıcılığı ve üstünlüğü maddesi ihlal edildi. 14. madde temel hak ve hürriyetlerin kötüye kullanılmaması. 19 madde; kişi güvenliği ve hürriyeti maddesini ihlal etti. Hak arama hürriyeti. 40. madde temel hak ve hürriyetlerin korunması. 60. madde ve 141. madde. Bunların tamamı askıya alındı. Değerli arkadaşlar hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun bir yasası var bu yasaya göre hâkimler hakkında bir soruşturma açılabilir Başkanı kim Adalet Bakanı. Bütün bu haksızlıklar karşısında Adalet Bakanı çıkıp bir cümle kurdu mu? Kurmadı. Sormak gerekiyor o koltukta sessiz kaldığın için mi sürekli oturuyorsun? Acaba oturup bir vidan muhasebesi yaptın mı? Koltuk meraklısı bir kişinin bu memlekete faydası olmaz.”

Berberoğlu için AYM’ye ikinci başvuru yapıldı

ADALET BAKANI GÜL’E TEPKİ: O KOLTUKTA SESSİZ KALDIĞIN İÇİN Mİ SÜREKLİ OTURUYORSUN?

“HSK’nın bir yasası var. Bu yasaya göre hakimler hakkında soruşturma açılabilir. Başkanı kim? Adalet Bakanı. Bütün bu haksızlıklar karşısında Adalet Bakanı çıkıp tek cümle kurdu mu, kurmadı. O koltukta sessiz kaldığın için mi sürekli oturuyorsun? Acaba oturup bir vicdan muhasebesi yaptın mı sen Adalet Bakanı olarak. Anayasayı ihlal eden bir hakim hakkında soruşturma açmamız gerekir dedin mi? Benim için koltuk değerlidir, memleket yanabilir mi dedin sen? Onun da oturup bir vicdan sorgulaması yapması lazım. Sadece Enis Bey bağlamında söylemiyorum bunu. Müyesser Yıldız aylardır hapiste. Devletin sırlarını ifşa ettin. Yazılar nerede? Hala yayınlanıyor. Hangisi kardeşim, hangisi? Selahattin Demirtaş… Beraat eder başka bir dosya, beraat eder başka bir dosya. Ahmet Altan, tahliye tekrar içeri, tahliye tekrar içeri. Osman Kaval, o da içerde.

Sen Adalet Bakanıysan bu yanlış giden düzene bir çomak sokmayacak mısın? Yasaların sana verdiği bir yetki var. Kamu yararına kararları bozabiliyorsun ama onu yapmıyorlar. Yapmak istemiyorlar. Saray beni görevden alır diye.”

‘FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI’ TARIŞMALARI

“FETÖ’nün siyasi ayağı nerede? Onu gizliyorlar. İyi ki bu memlekette CHP var. Çıkardık FETÖ’nün siyasi ayağı. Neler var, MGK kararı var. Halkı kin ve nefrete yönlendiriyormuş… Erdoğan’ın açıklamaları, diğerlerinin açıklamaları, MİT’in FETÖ’yü eski yıllardan beri izlediğinin belgesi var. FETÖ’nün siyasi ayağı kimdir? Devletin kılcal damarlarına ve en kritik noktalarına yerleştiren kişi FETÖ’nün siyasi ayağıdır bu kadar basit.”

ERDOĞAN’IN ESNAFA “BU BANA ABARTILI GELDİ” YANITINA TEPKİ

“Erdoğan yemin etti tarafsız olacağım diye. Namusu ve şerefi üzerine yemin etti. Yemin ederken herhalde bir ayağını kaldırmıştır. Bayrağı taşıyorsan tarafsız olacaksın. Malatya’ya gidiyor. Servisçiler odası başkanı o da AK Partili. Saygı duyuyorum. “Esnaf olarak müjde bekliyoruz” diyor. Erdoğan’ın verdiği yanıt “Ne müjdesi ben müjde verdim zaten.” Başkan senin kulağın duymuyor mu, koskoca Erdoğan size ne müjdeler vermiş farkında değilsiniz. Askıda ekmek uygulaması başladı. Ekmek götüremiyorsan git oradan ekmeği al evine götür. Başkan devam ediyor, “işsiziz, evimize ekmek götüremiyoruz.” “Bu bana çok abartılı geldi diyor Erdoğan, şu keyif çayını iç keyfine bak” diyor. Dalga geçmektir bu, bütün servisçilerle dalga geçmektir. Bunu kendi partilisine söylüyor. Servisçiler kim, bizim çocuklarımızı okula götürenler.”

‘Eve ekmek götüremiyoruz’ diyen esnafa Erdoğan’dan yanıt: Al bu keyif çayını iç

“EMEKLİLERE BÜYÜK TUZAK KURULUYOR”

“Emekli kardeşlerime seslenmek isterim. Şimdi sana büyük bir tuzak kuruluyor. Nedir o tuzak? TÜİK’e diyorlar ki, enflasyonu hep düşük göster. Niçin? Emekli maaşlarını ona göre vereceğiz. Enflasyon düşük gösterilince sen enflasyon altındaki maaşa mahkum edileceksin.”

“VATANDAŞIN FRANSIZ MALLARINI ALACAK HALİ Mİ KALDI?”

“Beyefendi Fransız mallarını boykot edin diyor. Vatandaşın Fransız malı alacak hali mi kaldı? Fransız uçakları var, satsın hemen. Emine hanımın çantası var. Onu da Saray’ın bahçesinde yaksın, protesto ediyorum desin. Biz ülkelerin barış içinde yaşamalarını isteriz. Kavga zorunlu olmadıkça hiçbir zaman yarar getirmez. Dünyada yalnız kaldık.”