Kılıçdaroğlu vaat etmişti! İktidar askeri hastaneleri tekrar açacak

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2022 Cumartesi 2:34 pm - Güncelleme: 13 Ağustos 2022 Cumartesi 2:52 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İktidarımızda ilk bir hafta içinde askeri hastanelerin tamamı açılacak” sözlerinden sonra iktidar askeri hastaneler için harekete geçti.  Sağlık Bakanlığı’na devredilen askeri hastaneler, yeniden Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanıyor.

Askeri hastaneler, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Sağlık Bakanlığı’na bağlanarak sivilleşti. Özel eğitim alan ve savaş cerrahisi konusunda uzman olan askeri doktor sayısı da emeklilik ve istifalar nedeniyle 2 binden 347’ye düştü.

Türk askerini tedavi edecek doktor sıkıntısı başladı. Sivil doktorlarla açığı gidermek ise mümkün olmadı. Muhalefet yıllardır askeri hastanelerin açılması için çaba gösteriyordu. Ancak, TBMM’ye verilen yasa teklifleri ve Meclis Araştırma önergeleri yıllarca AKP tarafından reddedildi.

Kılıçdaroğlu çağrı yaptı Erdoğan uyguladı! KYK faizleri alınmayacak

İktidar bu kritik talebi ancak altı yıl sonra duydu. Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar dün sivilleşen askeri hastanelerin yeniden MSB’ye devredileceğini açıkladı. Akar, “Bu konuda talepler, istekler ve ihtiyaçlarımız var. Cumhurbaşkanımızın çözüm oluşturulması için direktifleri oldu” dedi.

“YILLAR SONRA AKILLARI BAŞLARINA GELDİ”

SÖZCÜ’den Başak Kaya’nın haberine göre; geçen yıl aralık ayında bu konuda verdiği Meclis Araştırma önergesi reddedilen CHP Ankara milletvekili Murat Emir, “TSK, dünyada askeri hastanesi olmayan tek ordu durumuna düşürüldü. Yıllardır bu yanlış uygulamayı dile getiriyoruz, nihayet duydular. Savaş cerrahisi, askeri hastaneler ayrı bir uzmanlık konusudur” dedi. Kalp damar cerrahı olan CHP Gaziantep milletvekili Bayram Yılmazkaya da “Çatışmalarda yaralanan askerlerimizin bazılarının şehit olması, askeri hastanelerin kapatılması nedeniyledir. Askeri cerrahinin yok sayılması büyük bir hata. Yıllar sonra akılları başlarına geldi” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU VAAT EDİYOR İKTİDAR HAREKETE GEÇİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, askeri hastanelerin kapatılmasını eleştirerek “İktidarımızda ilk bir hafta içinde askeri hastanelerin tamamı açılacak. Şanlı ordumuzun hastaneleri olacak” demişti. Sağlık Bakanlığı’na devredilen Gülhane Askeri Hastanesine Başhekim yardımcısı olarak tarikatçı Ali Edizer’in atanması da tepki çekmişti. Edizer, sosyal medya hesabından erkeklere, “İkinci eş alın. Resmiyette tekeşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliğidir” paylaşımı yapmıştı. Bu nedenle görevden alınan Edizer, yalnızca 30 ihtar puanı ile cezalandırıldıktan sonra mesleğine dönmüştü.

KYK faizleri silindi ‘Teşekkürler Kılıçdaroğlu’ etiketi TT oldu

“BAY KEMAL’İN ÖNGÖRÜSÜ GEÇ OLSA DA YERİNE GELİYOR”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, askeri hastanelerin yeniden Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması kararı konusunda, “Bay Kemal’in öngörüsü ve talebi çok geç olsa da yerine geliyor. 6 yıldır Bay Kemal’in dilinde tüy bitti. Askeri hastaneleri kapatmak büyük bir yanlıştı’ dedi. Altay TBMM’de yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çok şükür dün Milli Savunma Bakanı bir açıklama yapmış. Daha geçen hafta Bay Kemal, ‘GATA’yı açıp şanlı ordumuza teslim edeceğiz’ dedi. Sadece GATA değil, Bilkent’te dünyanın en iyi rehabilitasyon merkezi var. Askerlerimiz, yaralı gazilerimiz için yapıldı. Onların çocukları Güneydoğu’da terör örgütleri ile savaşmıyor, milletin çocukları savaşıyor. Nihayet Milli Savunma Bakanı, ‘açacağız’ mealinde bir açıklamayı çok şükür yapmış. Kılıçdaroğlu, bir öneri, bir tespit, bir çözüm ortaya koyuyor AK Parti, ‘biz zaten öyle yapacaktık’ diyor.”