Kılıçdaroğlu: Ülkemizde artık orman kanunları benzeri Saray kanunları var

Yayın tarihi: 4 Ocak 2024 Perşembe 1:49 am - Güncelleme: 4 Ocak 2024 Perşembe 1:49 am

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay’ın, AYM’nin Can Atalay kararını ikinci kez yok saymasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Ülkemizde artık hukuk kuralları değil, maalesef orman kanunları benzeri Saray kanunları var” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nce verilen ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığını, bu bağlamda Anayasa’nın 153/6. Maddesi kapsamında uygulanabilecek bir kararın var olmadığını belirterek Anayasa Mahkemesi’nin kararına uyulmamasına karar verdi.

YARGITAY ÜYELERİNİN İNTİHALCİ BİR YARGICI AYM ÜYELİĞİNE LAYIK GÖRMESİ BU GÜNLERİN HABERCİSİYDİ

Yargıtay’ın kararına tepki gösteren isimlerden biri de CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Yargıtay, AYM’nin Hatay Milletvekili Can Atalay’la ilgili hak ihlali kararına “Hukuki değeri yok” diyerek bir kez daha uymaması, siyasi otoritenin yargıyı yönettiğinin ve ülkemizde bir daha hukuktan bahsedilemeyeceğinin ispatıdır.

Yargıtay Üyelerinin, hiçbir kararda imzası olmayan intihalci bir yargıcı Anayasa Mahkemesi üyeliğine layık görmesi bile zaten bu günlerin habercisiydi… Ülkemizde artık hukuk kuralları değil, maalesef orman kanunları benzeri Saray kanunları var!

Yargıtay’ın Can Atalay kararına tepki gösteren Özgür Özel: Hükümet ülkeyi muz cumhuriyetine çevirdi

Kaynak: TELE1