Kılıçdaroğlu, TRT konuşmasında Erdoğan’ı TRT’de tartışmaya çağırdı!

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 9:26 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 9:57 pm

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur için TRT’de yaptığı konuşmada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı TRT’de kendisinin belirleyeceği gazetecilerle karşılıklı tartışmaya çağırdı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TRT1 ekranlarında Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İkinci Tur Oylaması propagandası konuşmasını yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu, TRT’nin görevi olan tarafsız kamu yayıncılığını yerine getirmediğini belirterek AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı TRT’de, kendisinin belirleyeceği gazetecilerle tartışma programı yapmaya çağırdı.

TABAN TABANA ZIT İKİ GÖRÜŞ

Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs’ta yapılacak seçimin bir parti seçimi değil, taban tabana zıt iki düşünce arasında seçim olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu,“Sevgili halkım, bugün çook değerli bir davet için karşınızdayım. 14 Mayıs geride kaldı. Millet seçimini yaptı ve ben sandıkta Erdoğanla baş başa kaldım. Artık sadece O ve ben varız. Sakın yanlış düşünmeyin. O parti bu parti yok. Artık sandıkta birbirine taban tabana zıt iki görüş var” dedi.

“ER MEYDANINA ÇIKALIM”

Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ı TRT’de tartışma programı yapmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu, “Şimdi tarafsızlığıyla dünyaya ün salmış TRT ekranlarından yüksek cesaretiyle gönüllere taht kurmuş bir kişiye sesleneceğim. Erdoğan, sana devletin televizyonu TRT’den sesleniyorum: Gel, çekinme, ikimiz de er meydanına çıkalım. Devletin televizyonu TRT’de senin istediğin gazetecilerin sorularını yanıtlayalım. İstersen halk da soru sorsun. Sen ki kendine ‘Reis’ dedirten sen ki bir dünya lideri, herhalde Bay Kemal’den çekinmezsin. Eee, çık karşıma ve milletimiz onun derdini bileni de, o dertleri kimin çözebileceğini de, bu vatanı kimin sevdiğini de görsün. Varsın, kararını versin” şeklinde konuştu.

“PKK İLE MASAYA OTURAN KENDİSİDİR”

Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini PKK ile işbirliği yapmakla suçlamasına rağmen PKK ile işbirliği yapanın Erdoğan olduğunu söyleyerek Erdoğan’ın kendisiyle tartışma programına çıkamayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Sevgili halkım, Erdoğan benim karşıma çıkmaya cesaret edemez. Çünkü O da çok iyi biliyor ki PKK ile masaya oturan, gizli saklı müzakereler yürüten kendisi. Kahraman ordumuza kumpas kuranlara yol veren kendisidir. Bir milletin namusu olan ordunun kozmik odasını teröristlere açan kendisidir. 10 milyon düzensiz göçmeni bile isteye vatanımıza sokan kendisidir. Yabancılara el altından konut karşılığı vatandaşlık satan kendisidir. Milletin öz evladını mülteciye çeviren, bırak ev araba almayı, kira bile ödeyemeyecek hale düşüren kendisidir. O biliyor da maalesef TRT de bu gerçekleri size göstermiyor. Bu konuşma TRT istediği için değil, kanunen mecbur oldukları için yayınlıyorlar. Benim güzel halkım görün, tanıyın, bu vatanı ve bu milleti kimin sevdiğini bilin” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun merakla beklenen Babala TV programı yayında