Kılıçdaroğlu ve Akşener TELE1’e verilen cezayı değerlendirdi: Biz sizin yanınızdayız

Yayın tarihi: 24 Ocak 2022 Pazartesi 6:06 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2022 Pazartesi 8:32 pm

Gazeteci Sedef Kabaş‘ın Demokrasi Arenası’ndaki sözleri nedeniyle RTÜK tarafından TELE1’e ağır para cezaları verildi. Söz konusu cezaları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener, TELE1’e değerlendirdi.

TELE1 canlı yayınına katılarak RTÜK tarafından TELE1’e verilen cezaları değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Sadece TELE1’i susturmaya yönelik bir hamle bu. RTÜK, medya dünyasının üzerinde bir infaz kurumudur. Bu iktidar değişimine kadar böyle gidecektir. RTÜK sadece saraydan emir alan bir kurum haline geldi. Eğer oradaki aktörler evrensel basın ilkelerini dikkate alsalar zaten bir sorun olmayacak. Bu yapı medya açısından, halkın doğruları görmesini engellediği için tehlikelidir” diye konuştu.

 

İYİ Parti lideri Akşener ise konuşmasına ‘Geçmiş olsun’ dilekleriyle başladı. Akşener, “Size engel olmalarına engel olacağız. Siz dayanacaksınız, biz size destek olacağız. İstanbul seçimlerini hatırlayın. Biz bu seçimlerin alınacağını söyledik. Bir ittifak sonucu İstanbul’u aldık. İstanbul ile birlikte Türkiye’yi de kaybettiler. Biz sizin yanınızdayız. 5 günlük program durdurma ne demek. Siz ne yaptınız? Sorunları TELE 1’i kapatarak mı örteceksiniz? Seçime giderken bir çok şey yapacaklar. Ama biz engelleyeceğiz. Sandıkların güvenliğini sağlayacağız. Ondan sonra da seçimde başaracağız. Seçimde de tıpış tıpış gidecekler” ifadelerini kullandı.

 

RTÜK’ten TELE1’e ceza yağdı! Hedef basın özgürlüğü