Kılıçdaroğlu tarihi buluşmayla ilgili Bahçeli’ye yanıt verdi

Yayın tarihi: 18 Şubat 2022 Cuma 9:15 am - Güncelleme: 18 Şubat 2022 Cuma 10:11 am

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, altı muhalefet partisi liderinin Ankara Ahlatlıbel’de gerçekleştirdiği tarihi zirve ile ilgili konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin buluşmaya ilişkin eleştirilerini de yanıtladı.

Kılıçdaroğlu KRT’de katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Ankara’da 6 muhalefet liderinin buluşmasını eleştiren Bahçeli’ye yönelik konuşan Kılıçdaroğlu’nun öne çıkan ifadeleri şu şekilde:

BAHÇELİ’YE YANIT

“Allah aşkına bunlar eleştiri mi? ne söyleyeceklerini bilmiyorlar. Eleştirecekler ama ne diyecekler? Masanın dört ayağı değil de on dört ayağı olsa ne fark eder? Masa doğru mu, doğru. Masanın etrafında insanlar var mı, var. Ortak talepleri ne, demokrasi. Ortak talepleri ne, bu ülkede çocukların yatağa aç girmemesi. Ortak talepleri ne, adalet; adil bir düzen. Hep beraber bunları istiyoruz. Bunları eleştiremiyorlar, bunlara “Yanlıştır” diyemiyorlar. Bu taleplere “Biz kulak tıkadık” diyemiyorlar.”

“DOĞRU HABER YAPANI CEZALANDIRIYORSUNUZ”

“İntikam duygusuyla devlet yönetilmez, bilgiyle birikimle yönetilir. Akıl akıldan üstündür. Beni eleştiren insanın hangi gerekçeyle eleştirdiğini bilmem lazım. Medya özgürlüğü de oradan kaynaklanıyor. Medya haberi yapar ve yanlışımızı görürüz. Haber yanlışsa tekzip göndeririz. Ama siz doğru haber yazanı cezalandırıyorsunuz.”

KILIÇDAROĞLU AKP SEÇMENİNE SESLENDİ

“AKP’ye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim. Namus ve şeref kavramının sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. O zaman siz tarafsız davranmayan, objektif davranmayan, garibanın hakkını hukukunu korumayan, alın terinin değerini korumayan insanı cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmayacaksınız. Oturtursanız, sizin de sorumluluğunuz var. Oturtursanız sizin de vicdanınız kanar. Vicdanınızın sesini dinleyerek sandığa gidin.”

“28 ŞUBAT MAĞDURLARINDAN BİRİ DE BENİM”

“28 Şubat döneminde fişlendim. Dava açtım, karşımda Erdoğan’ın avukatları vardı. Dava açtım, kazandım. Bu ülkede 28 Şubat mağdurları var, bunun için helalleşme diyoruz.”

“FATURAYI İNDİRİM YAPANA KADAR ÖDEMEYECEĞİM”

“O indirim dediğini de biz söyledik, 0 yap dedim Kılıçdaroğlu’nun dediği olmasın diye 1’e indirdi. Elektrik faturalarına indirim yapılana kadar ödemeyeceğim. Durumum var, ödeyebilirim ama faturasını ödeyemeyecek insanlar var, onların sesini benim duyurmam lazım. Çünkü bu insanların sesi söyleseler bile çok dar bir alanda kalıyor. Mazlumların sesini belki siz yükseltebilirseniz, belki Saray’da oturanlar duyar diye. Yazıktır günahtır. Orada oturuyorsun bir kuruş elektrik faturası vermiyorsun.”

Altı lider Ahlatlıbel’deki tarihi buluşmayı anlattı