Kılıçdaroğlu talimat verdi… CHP, seçim yasası üzerine çalışacak

Yayın tarihi: 12 Haziran 2020 Cuma 2:07 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2020 Cuma 2:07 pm

CHP Parti Meclisi, AKP ve MHP’nin değiştirilmesini gündeme getirdiği siyasi partiler yasasıyla ilgili harekete geçti. Kılıçdaroğlu, partililere çalışma yapılması talimatı verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim tartışmalarına ilişkin öncelikle seçim sisteminin değişmesi gerektiğini savunmuştu. Partisinin MYK toplantısında gündeme gelen konuya ilişkin seçim barajının ittifak yapan partilerin en az yüzde 5 oy almaları şekline dönüştürülebileceği iddia edilmişti.

İşte Erdoğan’ın erken seçim planı: Üçlü baraj geliyor

‘MİLLETİN VEKİLİNİ MİLLET SEÇMELİ’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisine seçim yasası değişikliğine ilişkin çalışma yapılması talimatını verdi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre Kılıçdaroğlu çalışmanın temelinin ise “Milletin vekilini millet seçmeli” olarak yapılması gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda siyasi partiler yasasında parti içi demokrasinin güçlendirilmesine ilişkin düzenlemelerin yanı sıra yüzde 10 barajının düşürülmesine yönelik seçim yasasıyla ilgili de çalışma yapılabileceği ifade ediliyor.

‘İŞSİZLİK DAHA FAZLA VURGULANMALI’

PM’de ekonomide yaşanan gelişmeler de ele alındı. Kılıçdaroğlu’nun toplantıda, “İşsizlik ve yaygınlaşan yoksulluk daha fazla vurgulanmalı. Aile Destek Sigortası halka daha iyi anlatılmalı” dediği ifade edildi.

Kılıçdaroğlu’nun çiftçinin durumunun Meclis gündemine taşınması konusunda da kurmaylarını uyardığı öğrenildi.