Kılıçdaroğlu SPK önünde! “Afet sırasında 380 bin kişi soyuldu”

Yayın tarihi: 13 Şubat 2023 Pazartesi 2:10 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2023 Pazartesi 3:20 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, deprem afeti sırasında küçük yatırımcının soyulduğunu belirterek Sermaye Piyasası Kurulu önüne gitti. Kılıçdaroğlu, “Depremde bir can için mücadele ederken 380 bin tasarruf sahibinin afet sırasında soyulmasını kabul etmiyorum. SPK Başkanı istifa etsin” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Şubat’ta sosyal medya hesabından, “Bölgeden dönünce SPK’ya gideceğim. En acı dolu günlerimizde bile, küçük yatırımcıyı soymaya doymadılar. Reziller!” paylaşımını yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, parti heyeti ile birlikte bugün Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) gitti. Kılıçdaroğlu, SPK Başkanı’nın kendisi ile görüşmeyi kabul edip ardından iptal ettiğini dile getirdi. CHP lideri, deprem felaketi sırasında afet bölgesinde 380 bin kişinin soyulduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, SPK önünde şunları dile getirdi:

“Afet bölgesine gitmeden önce Sermaye Piyasası Kurulu’na gideceğimi, ayrıntıları sayın başkandan öğreneceğimi ifade etmiştim. Deprem bölgesinden dün gece yarısı döndüm. Önce sayın başkan görüşecek dediler sonra başkan imtina etti görüşmekten. Anladığım kadarıyla saraydan gerekli izni alamadı. Şunu açık ne net ifade etmek isterim. Türkiye’de hiçbir kimsenin soyulmasına asla ve asla bir geleneğimiz yoktur. Hele hele daha molozlar temizlenmeden, enkaz altında insanlar yatarken deprem bölgesinde yaşayan küçük tasarruf sahiplerinin soyulmasına asla izin vermem. Deprem bölgesinde yaşan 380 bin tasarruf sahibi açık ve net şekilde ifade ediyorum, soyulmuştur . Deprem sırasında bir insanın soyulması ne demektir? Bunu bir kurum yapıyorsa herkesin itiraz etmesi gereken tablodur. Bu ülkede hiç kimse sahipsiz değildir. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Deprem bölgesinde insanlar bir canı nasıl daha kurtarırım diye mücadele ederken 380 bin kişinin soyulmasını asla kabul etmem. Başkan istifa etsin. İstanbul menkul kıymet borsası da ne yapıyorsa gereğini yapsın, onlar da istifa etsin. Zarar eden soyulan depremzedeler paraları iade edilmeli. Buna izin vermeyeceğiz, yeter artı ya. Bu ülkede herkes soyulacak mı? Seyirci kalmayacağız”

 

Kılıçdaroğlu: Dönünce SPK’ya gideceğim, reziller!