Kılıçdaroğlu: Söz veriyorum iktidarı değiştireceğiz

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2022 Perşembe 4:08 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2022 Perşembe 4:17 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ağrı Doğu Bayazıt’da İş Dünyası Toplantısı’na katıldı. Bölgenin sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda “Söz veriyorum iktidarı değiştireceğiz ve düzelteceğiz” dedi.

Ağrı Doğu Bayazıt’da İş Dünyası Toplantısı’na katılan Kılıçdaroğlu, bölgenin ekonomik ve sosyal problemlerine dikkat çekti. Kırsalda nüfusun azaldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kırsalda nüfus azalıyor. Kırsalda çalışan genç ve kadınların sosyal güvenceleri olacak” vaadinde bulundu.

“MİLLİ GELİRİN YÜZDE BİRİNİN ÇİFTÇİYE VERİLMESİ GEREKEN DESTEK HİÇ VERİLMEDİ”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Çiftçiye mazotun kesinlikle ÖTV’siz vergisiz verilmesi lazım. Maliyetlerin düşmesi lazım. Bunlar yapılabilir şeyler.

Tarım konusunda toprak analizleri yapılacak. Şöyle bir sorunumuz var, kırsalda nüfus azalıyor. Kırsalda çalışan genç ve kadınların sosyal güvenceleri olacak. Tarım kanunu var, 21. maddesine göre devletin çiftçiye milli gelirinin yüzde birini destek olarak vermesi gerek. Bu güne kadar bu hiç verilmedi, verilmiyor da hala. Kimse de sormuyor hakkını. Bir diğer konu, çiftçinin traktörünün haczedilmemesi lazım.

Eğer bir iktidar faize karşıyım deyip bizim vergilerimizi tefeciye faiz olarak ödüyorsa bunun hesabını soracağız. Buna karşılık çıkıp “134 milyar dolar ödemedim” diyebilirler mi, hayır. Çünkü ödediler, ilk altı ayda 134 milyar doları tefecilere faiz olarak ödediler.

“ELİNİZİ VİCANINIZA KOYUN”

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı:

Sizden bir şey istiyorum, sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun. CHP’ye verin demiyorum, elinizi vicdanınıza koyup, kim bu ülkeye çalışıyor, kim fakirin fukaranın hakkını savunuyorsa düşünüp ona verin. Devletin dini vicdan. Haksızlık yapana oy verilir mi? Adaletsizlik yapana, al biraz daha yap diye oy mu verilir! Siyasete giren zenginleşemez arkadaş. Eğer birleri siyasete girdikten sonra zenginleşip değil burada Amerika’da bile mal mülk sahibi oluyorsa düşünmemiz lazım. Artık kavga etmeyelim ne olur. Kimliğimizi sormayalım. Kim anne babasını seçebilir?

“NE YAPACAĞIZ NEREYE GİDECEĞİZ”

Toplantı sonunda bir yurttaşın “Sayın Başkan’ım biz ne yapacağız? Nereye gideceğiz? Evimizden çıkamıyoruz” diyen bir yurttaşın sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Söz veriyorum, biz iktidarı değiştireceğiz ve düzelteceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun ÖTV vaadi gerçekleşirse hangi araç kaç lira olacak