Kılıçdaroğlu, ‘siyasi suikast’ iddiasını Erdoğan’a sordu: Bu iki cümlenin anlamı nedir?

Yayın tarihi: 11 Ekim 2021 Pazartesi 4:27 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2021 Pazartesi 4:45 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile ortak açıklama yaptı. Kendisine ‘siyasi suikast’ iddiası sorulan Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işaret etti. Erdoğan’ın  “Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz” sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu iki cümlenin anlamı nedir?” dedi.

Temel Karamollaoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nu parti binasında ziyaret etti. Liderler, görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bunlar iyi günleriniz” sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor” dedi.

Türkiye’de siyasi cinayetler olabileceği yönündeki açıklamasının ardından benzer bir açıklamanın İYİ Partili Koray Aydın’dan da geldiği, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, “Ülkemizde korku iklimi oluşturmayı amaçlayan bu tür iddiaları gündeme getirenleri, ellerindeki bilgileri savcılarımızla paylaşmaya davet ediyoruz” şeklindeki açıklaması sorulan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Meraklarını gidereyim. ‘Daha neler olacak neler. Bunlar iyi günleriniz…’ Kime ait bu söz? Bu tehdit değil midir? Bir siyasi parti liderine saldırı olacak ve ülkeyi yöneten kişi kalkıp bu cümleyi kullanacak. Ne anlama geliyor bu? Herhalde kucaklama, sevgi anlamına gelmiyor.  ‘Savcılar harekete geçmeli’ anlamına da gelmiyor.

Allah aşkına ülkeyi yönetmek onların tekelinde mi? ‘Ülkeyi yönetme amacından vazgeçin, sizin lehinize olur’ diyor. Sayın Erdoğan bu soruların cevabını verdi mi? Hadi pergoleciyi saymıyorum, bir şeyler söylüyor. Bu iki cümlenin almamı nedir? Ülkeyi yöneten kişi siyasi partilere ‘ülkeyi yönetmekten vazgeçin, vazgeçmezseniz daha neler neler başınıza gelecek’ diyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, ülkenin huzrunu bozacak hiçbir tavır bizden yana olmayacaktır. Biz halkımızı sükunete davet ediyoruz. Evet büyük sıkıntılar yaşıyorsunuz, biliyoruz. Bunları aşacağız. İnşallah iktidar değişecek, bu memlekete huzur gelecek. Herkes huzur içinde düşüncesini ifade edebilecek.

Suriye’de iki askerimiz yakılırken, yakılma talimatını veren IŞİD militanı hapse atılmışken kim serbest bıraktı bunları? Hangi otorite serbest bıraktı? Kim araya girdi? Çok soru var ama tek cümleyle ifade edeyim. Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor.”

‘HARP OKULU MÜLAKATLARINI SADAT YAPIYOR’ İDDİASI

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu, harp okulu mülakatlarının SADAT’ın (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş) yaptığı iddialarına yanıt verdi. Liderler, Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamalarını referans alacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMASI

“Oy veren vatandaşlar da var olan sistemden şikayetçi. Güçlendirilmiş parlamenter sistemin gelmesi gerekiyor. Bu konuda çalışmalar sürüyor. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi hangi ilkelerle getireceğimizi kamuoyuyla paylaşmış olacağız.