Kılıçdaroğlu: Sığınmacılardan oy devşirmenin altyapısını oluşturuyorlar

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2022 Pazartesi 9:13 am - Güncelleme: 2 Mayıs 2022 Pazartesi 9:37 am

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sığınmacılara ilişkin Saray’a yönelttiği, “Neye hazırlanıyorsun” sorusuna açıklık getirdi. Kemal Kılıçdaroğlu, “Göçmenleri sığınmacıları vatandaş yapıp acaba biz buradan oy devşirebilir miyiz?…Bunun altyapısını oluşturmaya çalışıyorlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ’den Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi’nin seçime kendi logo ve ismi ile gireceği açıklamasına ilişkin soruyu cevapladı. Kılıçdaroğlu, son seçimlerde partilerin ayrı ayrı girdiğini belirterek şunları dile getirdi:

“Bizim havuz medyası olarak tanımladığımız medya “6’lı masa dağıldı, dağılacak” algısı yaratmaya çalışıyor, oysa hiçbir sorun yok. 6’lı masa olarak biz sadece seçimi düşünmüyoruz; siyasi ahlak kanununu, Merkez Bankası’nın bağımsızlığını, seçim güvenliğini düşünüyoruz, tedbirler alıyoruz, çalışma grupları oluşturduk. İktidar olduğumuz gün hangi kararları derhal alacağımızı biliyoruz.”

” SANDIK GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ VE  BU İKTİDAR GİDECEK”

Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim güvenliği açısından en büyük riski teşkil ettiği sorusu üzerine şunları söyledi:

“İsterse Cumhurbaşkanı Erdoğan günün 24 saati konuşsun ve bütün televizyonlar onu, yakınlarını, akrabalarını, 5’li çetelerini yayınlasın. Seçim Kanunu’nu istediği gibi değiştirsin, YSK’ya zaten istediği adamlarını tayin etti. Önemli olan sandıkta çıkacak oyların sayımı ve orada tutulacak tutanak yani sandık güvenliği, biz o sandık güvenliğini sağlayacağız ve bu iktidar gidecek.”

 SIĞINMACILARDAN OY DEVŞİRMENİN ALTYAPISINI OLUŞTURUYORLAR

CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Nisan’da “Saray ve şürekasından yanıtları hala bekliyorum” diyerek sığınmacılara ilişkin dört soru yöneltti. Kılıçdaroğlu, “Neden vatandaşlık dağıtıyorsunuz, neye hazırlanıyorsunuz?” sorusuna şöyle açıklık getirdi:

“Göçmenleri sığınmacıları vatandaş yapıp acaba biz buradan oy devşirebilir miyiz? İçeride vatandaş oyu bize vermeyecek, acaba dışarıdan ithal ettiğimiz vatandaşlar bize oy verebilir mi, bunun altyapısını oluşturmaya çalışıyorlar.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

 

 

 

Kılıçdaroğlu’dan Saray’a sığınmacılara ilişkin dört soru