Kılıçdaroğlu: Seçimi aldıktan sonra uyuşturucu pisliklerinin kafasını koparacağım

Yayın tarihi: 2 Kasım 2022 Çarşamba 7:40 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2022 Perşembe 12:35 pm

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Londra’dan yaptığı açıklamada uluslararası uyuşturucu baronlarının İstanbul’a doluştuğunu belirterek, “O pisliklere sesleniyorum hala hayattayken kaçın. Seçimi aldıktan sonra peşinize düşeceğim kafalarınızı koparacağım asla ama asla acımayacağım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üç günlük İngiltere ziyareti başladı. Kılıçdaroğlu, başkent Londra’dan KRT TV’ye bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu şu açıklamalarda bulundu:

“ERDOĞAN GÜYA SİGARAYA KARŞI AMA ONE GÖRE UYUŞTURUCU SORUN DEĞİL”

“Açık ve net şunu söyleyeyim. Ülkeyi maddi olarak batırdılar sonra kara paraya izin verdiler. Erdoğan güya sigaya karşı ama uyuşturucu için sorun yok Erdoğan’a göre. Ülkeyi gri listeye soktular. Kara para pisliğinin bulaştığı ülkeler listesi. Türkiye’nin sürekli kontrol altında tutulması demek. Daha büyük sorun kara para ile gelen mafyalar… Ülkede baronlar at koşturuyorsa sorunumuz var.

“UYUŞTURUCU PİSLİKLERİNİN KAFALARINI KOPARACAĞIM”

Vatandaşlarımıza sormak istiyorum. Sırpların ne işi var İstanbul’da? Uluslarararası uyuşturucu pislikleri İstanbul’u doldurdu. O pisliklere sesleniyorum hala hayattayken kaçın. Seçimi aldıktan sonra peşinize düşeceğim kafalarınızı koparacağım asla ama asla acımayacağım. Emniyet’in raporları bunu anlatıyor. İktidar sahipleri Emniyet’in raporlarını okumaktan aciz. Bu rakamlar EGM’nin verileri.

“BU İŞE GÖZ YUMANLAR HAPSE GİRECEK”

Bu işe göz yumanlar hapse girecek. Hepimiz biliyoruz ve çok netim kararlıyım. Çözüm nerede? Yalandan bacak kırma algısı. Bunlar toplumu kandırma. Çözüm temiz parayı Türkiye’ye getirmektir. O paralarla o yatırımlarla gençleri sokaktan toplayacağız. Bu parayı alıp getireceğim bunun için Londra’dayım.

“ERDOĞAN’IN AKLI ERMEZ”

Temiz paranın girdiği sokaktan uyuşturucu paraları kaçacak. Ben burayı bulup getireceğim bunun için Londra’dayım. Halkımızdan ricam sabırla Kasım sonunu, Bay Kemal’i beklesinler. Çok güzel şeyler açıklayacağım. Erdoğan’ın aklı ermez. Katma değeri yüksek ürün, bilgi ekonomisi, sosyal bilgi ne demektir, üniversite özerkliğini bilmez. Aslında Erdoğan benim muhatabım değil. Erdoğan’a çağrı yaptım gelsin önüme tartışsın. Cesaretli olsun ben adam yemem. Karşıma çıksın.”

Kılıçdaroğlu, KRT’de yaptığı açıklamaları Twitter hesabından da paylaştı. Kılıçdaroğlu’nun paylaşımları şöyle:

“Türkiye’yi önce maddi açıdan batırdılar. Sonra da kara paraya izin verdiler ve manevi olarak batırma süreci başladı. Erdoğan güya sigaraya karşı. Ama kara parada sorun yok. Ülkeyi gri listeye soktular. Kara para pisliğinin bulaştığı ülkeler listesi bu.

Kara para ile şehirlerimize mafya geldi. Uluslararası uyuşturucu baronlarına sesleniyorum, şehirlerimizi terk edin. Seçimi aldıktan sonra peşinize düşeceğiz.

Peki çözüm nerede. Çözüm temiz parayı, temiz yatırımcıyı ülkeye getirmektedir. O paralarla, o yatırımlarla gençleri sokaklardaki bu bataklıktan çekip alacağız.

Temiz paranın girdiği sokaktan, kirli para hemen kaçar. Ben bu parayı bulup getireceğim. Bunun için Londra’dayım. Burada görüşeceğim bazı yatırım bankaları ve girişim sermayesi fonları dünyada 5 Trilyon Dolar parayı yönetiyor. Halkımdan ricam, sabırla Kasım sonunu bekleyin.”

CHP’li Salıcı’dan Soylu’ya: Hadi oradan! Biz kime neyi söylediğimizi biliyoruz