Kılıçdaroğlu: RTÜK, bu devrin ekonomik terör aparatlarından biridir

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 4:38 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 4:38 pm

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Kılıçdaroğlu’nun TÜRGEV ve Ensar Vakfı üzerinden Amerika’ya para aktarılması ile ilgili iddialarını haberleştiren TELE 1’in de içinde bulunduğu 4 kanala ceza vermesine CHP liderinden tepki geldi. Kılıçdaroğlu RTÜK cezasına, “Tabii her taraf belge dolu olunca, baktılar olmuyor, RTÜK üzerinden de beni yasaklamaya giriştiler. Ki RTÜK, bu devrin ekonomik terör aparatlarından biridir; sadece bu!” şeklinde yorum yaptı.

RTÜK, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, TÜRGEV ve Ensar Vakfı üzerinden Amerika’ya para aktarılması ile ilgili açıklamasını haberleştiren kanallara ceza yağdırdı. Ensar Vakfı ve TÜRGEV’in şikayeti üzerine toplanan kurul, iddiaları haberleştiren TELE1, KRT, Flash TV ve Halk TV’ye oy çokluğuyla tavandan yüzde 3 para cezası verdi. Kurul ayrıca FOX TV’ye Selçuk Tepeli’nin tarımın ve çiftçilerin durumuna ilişkin itirazını masasındaki bardağa vurarak ifade etmesinden dolayı para cezası verdi.

KILIÇDAROĞLU: RTÜK BU DEVRİN TERÖR APARATLARINDAN BİRİ

Karara tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, RTÜK için ‘bu devrin terör aparatlarından biri’ tanımlamasını yaptı. Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

“Yoksullaştırma şiddetin, terörün en kötüsüdür. Bu Saray, halkı yoksullukla terörize etmektedir. Bu yoksullaştırma terörü sürerken, Saray evlatları vakıflar üzerinden yüzlerce milyon dolarlarla oynuyor. Baba “Eeey Amerika” edebiyatında, evlatlar dolar transferlerinde…”

“Belgeler ortaya çıkınca, emir verildi, atanmışlar aHaber’e koştu. Tabii her taraf belge dolu olunca, baktılar olmuyor, RTÜK üzerinden de beni yasaklamaya giriştiler. Ki RTÜK, bu devrin ekonomik terör aparatlarından biridir; sadece bu!”

“Gelelim “Kılıçdaroğlu susturulabilir mi?” sorusuna. Senin paramiliterlerin, mafyaların, derin devlet müptezellerin, kullanışlı aparatların beni durduramaz. Ey Saray, senin meselen bana kimin, neyi izin vereceği değildir; senin meselen, beni durdurabilecek gücünün olmamasıdır!”

Ensar ve TÜRGEV istedi! RTÜK, TELE1 ve üç kanala ceza yağdırdı