Kılıçdaroğlu: Piyasalarımız Saray’ın akıl dışı indirimiyle sarsıldı

Yayın tarihi: 24 Eylül 2021 Cuma 6:02 pm - Güncelleme: 24 Eylül 2021 Cuma 6:09 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir kez daha faiz indirimi üzerinden yüklendi, uyardı.

Merkez Bankası dün sürpriz bir kararla politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 19’dan yüzde 18’e indirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez’in faiz kararı üzerinden bir kez daha AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Piyasaların faiz kararıyla sarsıldığını belirten CHP lideri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan’a uyarıda bulundu, şunları kaydetti:

“Mali piyasalarımız Saray’ın dünkü akıl dışı faiz indiriminin etkisiyle sarsıldı. Erdoğan, seçimden kaçıyorsun, tamam; ülkeyi enkaza döndürdün, anlıyorum. Şimdi tek yapman gereken, ülkeyi daha fazla tahrip etmemek için, aklından şu an geçen ne varsa, işte tam onu yapmamaktır.”

Kılıçdaroğlu’ndan Kavcıoğlu’na çağrı! Onuru olan bir bürokrat…

DÜN DE ERDOĞAN’A YÜKLENMİŞTİ

Kılıçdaroğlu dün de Erdoğan’a şu sözlerle yüklenmişti:  “Erdoğan, “Ben ekonomistim” diye diye aldığın kararlarla ülkeyi bugün daha da fakirleştirdin. Milleti faturasını ödeyemez hale getirirken, yine yandaşlarını zengin ettin! Sevgili halkım unutmayın; Erdoğan sebep, hayat pahalılığı ve ödenemeyen faturalar sonuçtur! Bir sözüm de Merkez Bankası Başkanı’na! Onuru olan bir bürokrat, akıl dışı bu emir karşısında, istifasını verir ve giderdi. Bugün bir kez daha anlaşıldı ki, Merkez Bankası Başkanı da Erdoğan’dır. Ama unutmayın, milletin parasını pul eden herkes hesap verecek!”

Merkez Bankası faizi indirdi, dolar uçtu