Kılıçdaroğlu: Parlamenter sisteme geçince her şey çözülecek

Yayın tarihi: 1 Nisan 2021 Perşembe 9:56 am - Güncelleme: 1 Nisan 2021 Perşembe 9:56 am

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘partisinin mücadelede kararlı olduğunu’ belirterek, parlamenter sisteme geçildiğinde her şeyin çözüleceğini belirtti.

Sözcü gazetesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘parti olarak ülkeye demokrasiyi getireceklerini’ belirterek, “Çalışıyoruz, mücadeleye devam ediyoruz. Demokrasiyi getireceğiz kararlıyız. Herkesin özlediği kaybolan demokrasiyi getireceğiz. Demokrasi geldiğinde rahat bir çözüm ortamına kavuşuyorsunuz. Yani insanlar düşüncelerini söylüyorlar, artısını eksisini görüyorsunuz, işi ehline teslim ediyorsunuz. Sonra onlar kendi, belli bir zincir içerisinde çözülmüş oluyor. Bazı sorunların çözümü zor; özellikle ekonomik sorunlar o biraz zaman alabilir” dedi.

‘Parlamenter sisteme geçildiğinde ekonomi ve hukuk alanında yaşanan sorunların hızla düzeleceğini’ söyleyen Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden Parlamenter sisteme geçerken bir takvim olması ve takvim içinde hareket etmek gerekiyor. Ben eminim başta AK Parti parlamenter sisteme geçme konusunda ‘Evet’ diyecek” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 398 gündür logo onayı verilmediği için yayın hayatına başlayamayan Sözcü TV’ye ilişkin konuşurken, RTÜK’ü eleştirdi, şunları söyledi: “Hukukun gereği neyse onun yerine getirilmesi lazım. Milletvekilleri sık sık gündeme getiriyor, televizyonlarda gazetelerde de bu konuya ilişkin yazılıyor, çiziliyor. Yani nereye kadar bekletecekler? Şunu kabul etmek lazım sizin gazete toplumun nefes almasına imkan veriyor. Vermeye de devam edecek.”